Afbeelding

Drontenaar start twee nieuwe ondernemingen

Partnerbijdrages

Tom Schröder is 50 jaar en tot voor kort nog algemeen directeur sales bij een technisch internationaal opererend bedrijf met 120 medewerkers. Een overstap naar een Duits bedrijf verliep anders dan gepland en daarmee was ik ineens werkeloos en zonder uitkering thuis want ik had tenslotte zelf ontslag genomen.

In februari van dit jaar ben ik naar de Kamer van Koophandel gestapt en heb ik voor mezelf twee bedrijven ingeschreven. Met meer dan 25 jaar onder andere general-management en heel veel sales(management) ervaring zowel internationaal als internationaal vond ik het voor mezelf erg lastig om weer een passende “loondienst” baan te vinden. Na zoveel jaren (werk)ervaring heb je wel wat wensen.
Ik heb daarom de spannende stap genomen om te gaan doen wat ik écht leuk vind met twee eigen bedrijven.
Van Aerdenhout Consultancy en Ma-Cha-Hee systemische opstellingen.
De twee bedrijven kunnen, achteraf gezien, niet verder uit elkaar liggen en toch elkaar zo overlappen.

Met Van Aerdenhout (een naam die ik persoonlijk mooi en sjiek vind klinken en daarmee overtuigend voor consultancy werkzaamheden) kan ik mijn expertise van afgelopen 25+ jaren werkervaring gebruiken om andere bedrijven te helpen op het gebied van general-management en sales vraagstukken; zowel nationaal als internationaal.

Met Ma-Cha-Hee kan ik mensen maar vooral ook organisaties helpen om hardnekkige vraagstukken, blokkades of knelpunten bloot te leggen en helderheid tot een oplossing te scheppen.
Ma-Cha-Hee is een oude indianen naam en betekent de Uitverkorene. De oude indianen gebruikten eeuwen geleden al opstellingen en vandaar dat ik dit een mooie passende naam vond.
Ik merk in de korte tijd dat het helaas ook een beeld schept van “vaag”, “spiritueel”, “zweverig” en dat is het vooral juist niet. Het is juist met twee voeten op de grond. Tijdens mijn werkzaamheden onder Van Aerdenhout heb ik deze succesvolle werkwijze inmiddels ook mogen toepassen. Een mooie combi dus. Er zijn ook mensen die vroegen of de factuur niet op Ma-Cha-Hee maar via Van Aerdenhout mocht. “dat geeft minder vragen bij de boekhouder”. Een erg leuke bewustwording na een dikke maand als zelfstandige werkzaam te zijn.


Organisatieopstelling
Een organisatieopstelling is een onderzoeksmethode die gebaseerd is op het systeemdenken. Deze aanpak vindt haar oorsprong in het werk van de Duitser Bert Hellinger. Oorspronkelijk als opstelling ontworpen om familiesystemen (rangschikking van familieleden) te onderzoeken, wordt de werkwijze inmiddels ook toegepast op verhoudingen binnen bedrijven, instellingen en verenigingen, waar zij de naam organisatieopstelling draagt. Deze manier van onderzoeken wordt voornamelijk gebruikt om hardnekkige organisatievraagstukken te doorgronden.

Achtergrond
Binnen het systeemdenken wordt een organisatie beschouwd als een zogenaamd sociaal systeem. Een dergelijk systeem bestaat dan uit een geordend geheel van onderling afhankelijke en elkaar continu beïnvloedende onderdelen. Collega’s, klanten, producten, omzet, winst enz. Elk systeem is gericht op een bepaald evenwicht. Wanneer er zich verstoringen in dit evenwicht voordoen, komt het hele systeem in beweging. Deze (onzichtbare) beweging wordt de systeemdynamiek genoemd. Deze dynamieken kunnen zorgen voor verstrikkingen en knelpunten in het systeem, waardoor dit niet meer optimaal werkt. De organisatieopstelling legt deze onzichtbare verstoringen bloot en geeft een beeld van mogelijke oplossingen.
(Bron: Wikipedia)

Voor een individuele sessie of voor een organisatievraagstuk, kunt u bellen: Tom Schröder 06-13099413