STADronten wil met Sinterklaasintocht terug naar de haven van Dronten: „Dit jaar lukt nog niet”

Algemeen

DRONTEN - STADronten wil dat de Sinterklaasintocht in Dronten op den duur weer in de haven plaatsvindt. De Sinterklaascommissie van de stichting is daarover in overleg met de gemeente. Daarbij is wel geconcludeerd dat het dit jaar in ieder geval nog niet lukt.

Sinterklaas hoort eigenlijk met een stoomboot aan te komen, vindt ook STADronten. De afgelopen jaren werd vanwege de veiligheid gekozen voor een intocht op het Meerpaalplein, maar voor de toekomst wordt serieus nagedacht naar een terugkeer naar de haven. „We zijn in gesprek met de gemeente om weer een veilige aanlegsteiger te creëren”, zegt voorzitter Daniëlle Banis.

Voorzichtig

Jan de Boer van de Sinterklaascommissie is voorzichtig en benadrukt dat er nog niets definitief is. De commissie heeft al wel onderzocht waar boten aangelegd kunnen worden. Jan de Boer: „Het klinkt gek, maar die locaties zijn er niet zoveel aan de haven. Op de plek waar nu de boten liggen, zijn de steigers relatief smal. Daar is eigenlijk geen ruimte voor veel mensen en voor Sinterklaas. Je komt dan echt uit op de plaats waar vroeger de brandweerkazerne ongeveer gestaan heeft.”

Op die plek aan de Havenkade begint de firma Van Wijnen na de zomer met woningbouw. Daardoor lukt het in 2019 in ieder geval nog niet om Sinterklaas daar te laten aankomen: „We zouden het dit jaar al graag willen, maar dat gaat dus niet lukken. Voor de langere termijn is de haven voor ons wel de insteek.”

Video