Bas Tietema maakt tussenstop in Swifterbant bij fietsmarathon voor Gehandicaptensport

Algemeen

SWIFTERBANT - Bas Tietema maakt op dinsdag 2 april een tussenstop in Swifterbant bij zijn fietstocht voor het Fonds Gehandicaptensport. De Zwollenaar fietst in één week langs alle achttien stadions van eredivisie-voetbalclubs.

Iris is het zusje van Bas Tietema. Zij heeft het Syndroom van Down. „Ik heb gezien wat sport voor haar betekent”, aldus de ambassadeur van het Fonds, „Met mijn fietstocht wil ik sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!”

Bij Bakkerij Tietema

De tocht begint op 31 maart in Zwolle en eindigt op 6 april in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Als je zijn route op de kaart tekent, zie je het logo van Fonds Gehandicaptensport. De tussenstop in Swifterbant is bij Bakkerij Tietema, één van de sponsoren. De fietser hoopt daar ’s morgens om tien over half elf aan te komen.

Op de verschillende etappes wordt Tietema vergezeld door andere wielrenners, die een bijdrage hebben geleverd om deel te nemen. Daarnaast fietst ook een aantal bekende Nederlanders mee om de actie te steunen. Onder hen Koen Verweij, Jutta Leerdam, Bob de Voogd, Herman van der Zandt, Jetze Plat en Frits Barend.

Informatie of sponsoren: