Er is een donderspeech voor nodig om ASVD Korfbal als kampioen te laten spelen

DRONTEN - Er moest zaterdag bij ASVD Korfbal een donderspeech van trainer/coach Wilbert Leendertse aan te pas komen om de laatste wedstrijd in de zaal te winnen. De kampioen zetten tegenstander Wêz Handig daarna keurig op achterstand: 34-24.

Wêz Handig uit Rottevalle was van plan er een echte wedstrijd van te maken en dat lukte hen in eerste instantie uitstekend. ASVD/PV Systems leek het belabberde niveau van vorige week tegen Phoenix een vervolg te geven. In de eerste helft was ASVD meer op zoek naar zichzelf dan Wêz Handig partij te geven.

Marscha van der Hoop

Vertrekkend hoofdtrainer Wilbert Leendertse ging in de rust over tot een donderspeech en een paar wissels. Dit deed het tij keren. Met onder andere mooie afstandschoten van Arjan Kamer en van Marscha van der Hoop kwamen de Drontenaren in een mum van tijd langszij: 15-15.

Van der Hoop was sowieso lekker bezig, want zij wist topspeelster Betty Jansma (maakte afgelopen seizoen nog furore bij LODLDK) goed af te stoppen. Zoals zo vaak dit seizoen kwam ASVD in de loop van de tweede helft op toeren. Een ruime 34-24 overwinning was het gevolg.