Thim Verhoeven
Thim Verhoeven ©maartenheijenk.nl

Vrouwen en kinderen eerst, maar Swift’64 trekt de punten over de streep

SWIFTERBANT - Het was de laatste twintig minuten vrouwen en kinderen eerst voor Swift’64 tegen hekkensluiter SV Zalk. Toch werd de 3-2 stand over de streep getrokken. Daardoor blijft de ploeg uit Swifterbant in de race voor een plek in de nacompetitie.

Rond het half uur werd het door Thim Verhoeven en een eigen doelpunt 2-0, maar vier minuten later maakte Rabi Ezzat namens Zalk alweer de aansluitingstreffer. Tom Roskam zorgde in de 52ste minuut opnieuw voor een marge van twee en wederom lag de aansluitingstreffer er snel in: Aart Schreuder maakte de 3-2.

Alles-of-niets

Zalk speelde daarna alles-of-niets en bracht Swift flink in de problemen. „We werden op het eind overlopen”, zag trainer Arjan ten Hove.

Vorige week ging het voor Swift’64 mis tegen Hulshorst, een ploeg die te vergelijken was met Zalk. Dat het deze keer wel lukte, was winst. „Een stap in de goede richting”, beseft de oefenmeester, „Maar we moeten het rustiger uitspelen, we gingen veel te veel met de tegenstander mee.”

Postief gevoel

Het positieve gevoel overheerste: „We hebben zeventig minuten lang gedomineerd. Er zit nu eenmaal af en toe een wedstrijd tussen waarin je het jezelf moeilijk maakt. En dan is het fijn dat je toch wint.”