ASVD Zaalvoetbal
ASVD Zaalvoetbal Gert Buchner (archieffoto)

ASVD Zaalvoetbal zet reuzenstap op weg naar volgende ronde play-offs

DRONTEN - De zaalvoetballers van ASVD hebben gisteravond een enorm grote stap gezet in de strijd om promotie naar de topklasse. In de eerste ronde van de play-offs werd FV United Enschede met maar liefst 8-1 verslagen.

Door deze uitslag reist ASVD komende maandag met een goed gevoel naar Enschede voor de return. Mochten de Drontenaren deze ronde overleven, dan volgt er een dubbele ontmoeting met de winnaar van de dubbel tussen SK Turkuaz 2 en ZVV Ede 2. Na de wedstrijd in Deventer is de stand daar 4-3 in het voordeel van Ede.

Aanvallend voetbal

ASVD begon gisteren slordig en apathisch aan de wedstrijd. Het kwam zelfs op een 0-1 achterstand. Door dat tegendoelpunt werd ASVD wakkergeschud en werd het scherper. Het werd gelijk en bij rust stond het al 4-1. Na rust ging ASVD verder met aanvallend voetbal en verrichte doelman Machiel Werkman een aantal goede reddingen. Eindstand: 8-1.

Grote man aan Dronter zijde was Sander Zuidema met vier goals en twee assists. De andere doelpunten kwamen op naam van Peter Zuidema (2), Roberto Doufikar en Niels Willems. Willems deed na lange tijd weer mee en speelde een goede wedstrijd.