Geertje van Keulen (De Branding) en wethouder Ton van Amerongen.
Geertje van Keulen (De Branding) en wethouder Ton van Amerongen. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Onderzoek naar huisvesting basisscholen in Swifterbant; sporthal wordt niet genoemd

Swifterbant

SWIFTERBANT - Als het aan het college van B en W ligt, wordt er in 2020/’21 een onderzoek uitgevoerd naar (nieuwe) huisvesting van de basisscholen in Swifterbant. Het college wil hier in totaal 75.000 euro voor uittrekken.

Bij haar aantreden in 2018 schreven B en W: „We onderzoeken de mogelijkheden voor het bouwen van een gezamenlijke onderwijshuisvesting met sportzaal in Swifterbant.”

Voor de directeuren van de De Branding (PC), De Golfslag (RK) en De Duykeldam (algemeen) kwam die mededeling toen volledig uit de lucht vallen. „Het lijkt een complete losse flodder, wij weten van niets”, zei Geertje van Keulen van De Branding.

Vijfjarenplan

Het gemeentebestuur wil het onderzoek toch laten uitvoeren. Het huidige beleidsplan voor de accommodaties van de gemeente loopt tot 2020. In het nieuwe vijfjarenplan wil het college ‘goed kunnen aansluiten bij de actuele ontwikkelingen op het gebied van onderwijshuisvesting’.

Bij het onderzoek moet het niet alleen over het onderwijs gaan, maar ook over de financiën. Zo wordt er onder andere gekeken naar de stijgende bouwkosten.

Sportzaal

In de plannen voor 2020 wordt door het gemeentebestuur alleen gesproken over de scholen en niet over de sportzaal. Wel is een onderzoek gepland naar de mogelijke bouw van een nieuwe sporthal in het dorp Dronten.

Een sporthal in Swifterbant staat wel bij de door inwoners aangereikte ideeën voor 2020. Uit deze ideeën stelt de gemeenteraad deze maand een top tien samen.

Mei 2018