Afbeelding
Windplan Blauw

Provincie Flevoland en gemeente Dronten houden informatiedag over Windplan Blauw

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten en de provincie Flevoland hebben een gezamenlijke informatiedag georganiseerd over Windplan Blauw. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 26 juni (13 uur) in dorpshuis De Steiger in Swifterbant.

„Tijdens de dag kunt u al uw vragen stellen en één op één in gesprek gaan met ons en de initiatiefnemers”, kondigt de gemeente aan. Dorpsbelangen Swifterbant roept alle inwoners van Swifterbant op om deze infodag te bezoeken.

Alhoewel Windplan Blauw zelf niet in de organisatie van de dag zit, zorgen de initiatiefnemers wel voor begeleiding en documentatie. De windkoepel verzorgt ook een zogenaamde ‘windsfarari’: „Om te kijken bij en te luisteren naar een vergelijkbare turbine als de turbines die bij Windplan Blauw komen te staan. Er staan busjes klaar om u te vervoeren.”

Financiële participatie

De Vrienden van Windplan Blauw waren van plan om op maandag 24 juni een informatiebijeenkomst te houden over financiële participatie. „Maar die bijeenkomst gaan we verdagen om de bijeenkomst van 26 juni zorgvuldig te kunnen voorbereiden”, zegt Stephan de Clerck, directeur van Swifterwint BV.

Windplanblauw