Ryan Nijboer
Ryan Nijboer

Ryan Nijboer kan zich plaatsen voor toernooi in Milaan, waar publiek herrie mag maken

Sport

MILAAN - Er wordt in november tijdens een tennistoernooi in Milaan geëxperimenteerd met nieuwe spelregels. Zo wordt er muziek gespeeld tijdens de wedstrijden en hoeft het publiek niet stil te zijn. Ryan Nijboer uit Dronten kan zich de komende weken plaatsen voor dit toernooi.

Aan het toernooi doen acht talenten mee en Nederland heeft één plaats toegewezen gekregen. Tijdens vier toernooien voor de ITF World Tennis Tour in eigen land kunnen tennistalenten punten verzamelen. Ryan Nijboer heeft zich al ingeschreven voor de eerste twee van die toernooien.

Het evenement in Milaan is een initiatief van tennisorganisatie ATP samen met energiedrankenfabrikant Red Bull. Er wordt gewerkt met regels om het spel sneller, dynamischer en aantrekkelijker te maken. Zo zijn de sets korter, duurt de pauze tussen de punten maximaal 25 seconden, is er geen let en geen voordeel na 40-40 maar direct gamewinst.

ITF World Tennis Tour

De ITF World Tennis Tour zijn proftoernooien in de laagste categorie van de International Tennis Federation (ITF). Nederland telt vier van deze internationale toernooien die tot de ITF World Tennis Tour behoren. Het toernooi in Alkmaar bijt het spits af en vindt van 24 tot en met 30 juni plaats op de banen van TC Alkmaar.

Een week later is het de beurt aan Den Haag (Burgersdijk Tennis) plaatsheeft. In augustus volgt Oldenzaal en in september Haren.