De landskampioen strandvoetbal bij de dames komt naar het Meerpaalplein

Sport

DRONTEN - Op het Meerpaalplein wordt op zaterdag 29 juni weer een voorronde van het NK strandvoetbal gehouden. Landskampioen BS Zeeland is één van de deelnemers. Zij waren vorig jaar ook al van de partij in Dronten.

Eén van de speelstrs van BS Zeeland is Sharona Tieleman, die vorig jaar werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de eredivisie (zie video). Ook eredivisie-topscorer Isa Pothof komt uit voor de landskampioen.

BS Zeeland speelt ’s middags om drie uur haar eerste wedstrijd op het Meerpaalplein. Dat is precies het moment dat in Frankrijk de aftrap wordt gegeven voor de kwartfinale van het WK dames met mogelijk het Nederlands elftal.

Uit het hele land

„Teams komen uit het hele land met hun aanhang naar Dronten”, kondigt STADronten aan, „Van Friesland tot Zeeland en van Katwijk tot Emmer Compascum.” Wethouder Ton van Amerongen verricht om één uur de officiële opening van het evenement.

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni zijn er wedstrijden van 11 tot 17 uur. Beach Soccer Bond Nederland houdt ook toernooien voor de leeftijdsgroepen onder 11, 13 en 15 jaar. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Reaal Dronten

Behalve dit officiële toernooi is er op woensdagavond 3 juli ook een recreantenvoetbaltoernooi vanaf 17 jaar. Teams verzamelen zich om 18:30 uur op het Meerpaalplein. Op zaterdag 6 juli is er een jeugdtoernooi. Deze toernooien worden georganiseerd in samenwerking met voetbalvereniging Reaal Dronten.