Afbeelding
Zomerenquête DeDrontenaar.nl 2018

Zomerenquête een jaar later | B en W luisteren naar inwoners: geen WiFi in Suydersee

Algemeen

DRONTEN - De winkelcentra in Biddinghuizen en Swifterbant hebben allebei een bankje met gratis WiFi. In Dronten heeft het gemeentebestuur het oorspronkelijke besluit om gratis WiFi aan te leggen ingetrokken.

Het college van B en W wil onder het motto ‘nieuwe verbindingen’ beter luisteren naar de inwoners. DeDrontenaar.nl hielp het college vorig jaar een handje door via de Zomerenquête de mening van de lezers over een aantal actuele onderwerpen te vragen.

Enorme meerderheid

Een enorme meerderheid van de inwoners gaf te kennen, dat WiFi in hun ogen geen taak van de gemeente is. B en W hadden toen al besloten dat er WiFi zou komen in Suydersee. Inmiddels is dat plan verleden tijd. Het college koos eieren voor haar geld.

Stichting DOES organiseert de activiteiten in het winkelcentrum. Het was de bedoeling dat de gemeente het WiFi-systeem zou aanleggen en dat DOES het zou onderhouden en beheren. Toen DOES dat niet meer zag zitten, besloot de gemeente ‘op dit onderwerp voorlopig geen actie te ondernemen’.

Eigen internetvoorziening

Alleen het CDA sputterde nog even tegen. In antwoord op een vraag van deze fractie schreef het gemeentebestuur dat de meeste consumenten inmiddels gebruik maken van hun eigen internetvoorziening. Daarmee was de kous af.

En dus kan gesteld worden dat het gemeentebestuur, als het om WiFi in de winkelcentra gaat, goed heeft geluisterd naar de inwoners.

Maarten Heijenk

Zomerenquête een jaar later