Joop Weenk
Joop Weenk ©maartenheijenk.nl

Met vrijwilligers Meerpaaldagen komt het wel goed, qua financiën is ’t nog even spannend

Algemeen

DRONTEN - Het zijn ieder jaar twee belangrijke uitdagingen voor de stichting PRODronten: hoe krijgen we voldoende vrijwilligers voor de Meerpaaldagen en hoe krijgen we de financiën rond? Met het eerste lijkt het dit jaar wel te lukken, qua geld is nog even een probleem.

Ieder jaar is het voor de Meerpaaldagen hangen en wurgen om voldoende vrijwilligers op de been te krijgen. Op dit moment zit de organisatie op ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar kort voor het festival. „We hebben wel de idee dat het goedkomt, maar we kunnen altijd mensen gebruiken”, zegt voorzitter Joop Weenk.

Budget

De grootste uitdaging ligt op het financiële vlak. „We hebben het budget nog niet helemaal binnen”, biecht de voorzitter op, „Er zijn wat sponsors afgehaakt en we hebben in de sponsorcommissie wat wisselingen gehad, waardoor de werving wat later op gang is gekomen dan normaal. En ja… voor je het weet is het dan weer het tweede weekeinde van augustus.”

„Ik lig er niet wakker van, maar het is wel een zorg. De uitgaven doen we altijd ver van tevoren. Artiesten enzo moet je altijd ruim van tevoren betalen. Dus we moeten er nog een weekje hard aan trekken om het aan de inkomstenkant voor elkaar te krijgen. Ik hoop en vertrouw erop dat het goed komt.”

Meerpaaldagen