Wim Schaap (trainer Asv Dronten)
Wim Schaap (trainer Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Het verhaal van Asv Dronten-trainer Wim Schaap is niet vrolijk: „Het is zoals het is”

Sport

DRONTEN - Asv Dronten had een pittig oefenprogramma samengesteld voor de aanloop naar het seizoen in de tweede klasse, dat wist iedereen van tevoren. Inmiddels staat de teller op 5 nederlagen, 1 gelijkspel en 1 overwinning. Vooral de 20 tegengoals in 7 wedstrijden zitten de nieuwe trainer Wim Schaap dwars, zo bleek zaterdag na de nederlaag voor de beker tegen DOS Kampen.

Een 4-0 nederlaag tegen DOS Kampen, wat vond je ervan?
Wim Schaap: „Ik vond het matig.”

Had dat alleen te maken met het feit dat jullie al snel met tien man kwamen te staan?
„Nee hoor, dan nog kun je het een tegenstander moeilijk maken. Alleen wij hadden niet het vertrouwen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.”

Waar ligt dat aan?
„Wat ik zeg: vertrouwen.”

Over twee weken begint de competitie, hoe krijg je dat vertrouwen erin?
„Zo snel mogelijk overwinningen, successen boeken. Dat is het enige remedie. We moeten zorgen dat er weer plezier in de ploeg komt. Daar zijn we mee bezig, dat proberen we terug te krijgen.”

Is het plezier dan echt zo ver weg?
„Als je hier met 4-0 verliest, dan heeft niemand plezier. En dat kan ik me goed voorstellen. Met een stuk plezier en vertrouwen kun je weer aan resultaten gaan denken.”

Hoe ver zijn jullie voetballend?
„Ik dacht dat we een aardig eind op weg waren, maar ik vind dat we vandaag door de ondergrens gezakt zijn.”

Op zich is het toch geen schande om met tien man te verliezen van een eersteklasser?
„Daar gaat het niet om, het gaat om de manier waarop, om de makkelijke manier waarop we de goals weggeven. Dat vind ik een kwalijke zaak. En dat speelt al de hele voorbereiding: we krijgen te makkelijk en te veel goals tegen. Dat gebeurt steeds door individuele fouten en steeds door anderen. Dat maakt het lastig.”

Je zegt dat het steeds door anderen gebeurt. Dat betekent dat je ook nog geen opstelling in je hoofd hebt?
„De spelers maken het voor mij wel heel erg lastig, omdat er weinig mensen zijn die iedere wedstrijd een voldoende halen. Als je steeds cruciale fouten maakt en dat gebeurt steeds door anderen, dan wordt het inderdaad lastiger om tot een opstelling te komen.”

Speelt de afwezigheid van Rik Breemhaar in het centrum van de verdediging vandaag ook nog parten?
„Rik is een vaste waarde, die normaal wel zal spelen. Maar of die vandaag de ommekeer had kunnen brengen, dat betwijfel ik. En dat geldt denk ik voor de anderen die vandaag niet hebben meegespeeld.”

Het verhaal klink niet erg vrolijk…
„Het ìs ook niet vrolijk. Als ik een vrolijk verhaal te vertellen had, zou ik het anders brengen. Het is zoals het is en je moet reëel zijn. Als je tegen een matige ploeg met 4-0 verliest door allerlei individuele fouten, dan vind ik dat een kwalijke zaak.”

Voorbereiding Asv Dronten

  • Go Ahead Kampen - Asv Dronten 4-1
  • Asv Dronten - Sv Urk 2 2-3
  • VV Hierden - Asv Dronten 3-3
  • Asv Dronten - FC Almere 2-1
  • SV Huizen - Asv Dronten 2-0
  • Asv Dronten - DESZ 2-3 (beker)
  • DOS Kampen - Asv Dronten 4-0 (beker)