Kruising Dronterweg - Swifterringweg.
Kruising Dronterweg - Swifterringweg. screenshot Google Streetview

Dronten krijgt aan de Dronterweg een extra standplaats voor ziekenauto's

Algemeen

DRONTEN - De aanrijtijden voor ziekenauto’s in de gemeente Dronten worden korter. Volgend jaar komt er een nieuwe standplaats voor ambulances bij de kruising van de Dronterweg en de Swifterringweg. Op korte termijn gaat de GGD de beschikbare vrije ziekenauto’s beter spreiden ‘in het voordeel van de gemeente Dronten’.

B en W hebben eind vorige maand een brief gestuurd aan de GGD, omdat de wettelijke norm voor aanrijtijden voor ambulances in de gemeente Dronten niet gehaald worden. GGD antwoordt dat het gemeentebestuur gelijk heeft: „De responstijden in Dronten zijn, ondanks een verbetering in het laatste jaar, slechter dan gemiddeld in Flevoland.”

De GGD heeft aangekondigd een nieuwe standplaats te realiseren. Volgend jaar komt er een rotonde op de kruising van de Dronterweg en de Swifterringweg, bij de stoplichten halverwege tussen Dronten en Lelystad. De standplaats komt bij die rotonde. „Deze wordt gebruikt om beschikbare (vrije) ambulances beter te spreiden. Dit zal de responstijden in Dronten positief beïnvloeden.”