Afbeelding
Facebook politie Dronten

Geen zwaargewonden, wel verkeerschaos door aanrijding bij de Ketelbrug

112

SWIFTERBANT - Bij de Ketelbrug vond vanmiddag een aanrijding met meerdere voertuigen plaats. Eén auto is hierbij over de kop geslagen. „Voor zover nu bekend zijn er geen zwaargewonden gevallen”, meldt de politie Dronten.

Volgens Omroep Flevoland waren er vier auto's en een bestelbusje betrokken bij de aanrijding: „Twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht."

De aanrijding vond plaats op de rijstrook van de A6 richting Emmeloord. Als gevolg daarvan werd deze rijstrook langdurig afgesloten voor het verkeer met een lange file tot gevolg. Ook ontstond er een kijkersfile op de andere rijstrook en de omleiding via Overijsselseweg, de Hanzeweg en de N50 leidde tot files in de gemeente Dronten.

„Terwijl wij bezig waren met de afhandeling van dit ongeval, vonden meerdere bestuurders het nodig om het ongeval te filmen en om over de vluchtstrook te rijden Deze bestuurders krijgen een proces-verbaal thuisgestuurd van ons”, aldus de politie uit Dronten, die ondersteund werden door Rijkswaterstaat en collega’s uit Lelystad en Urk.