Voormalig tuincentrum De Boeg.
Voormalig tuincentrum De Boeg. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Swifterbant-zuid, Flevomanege, Hanzekwartier, De Boeg en De Graafschap mogelijk in de knel

Algemeen

DRONTEN - De plannen voor vijf belangrijke woningbouwlocaties in de gemeente Dronten worden wellicht vertraagd door de stikstofuitspraak van de Raad van State. Het gaat dan om Swifterbant-zuid, het Hanzekwartier, de huidige locatie van de Flevomanege, de herontwikkeling van tuincentrum De Boeg en in Biddinghuizen de wijk De Graafschap.

Dit schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. De bouw van woningen en het verkeer van en naar die woningen leidt tot stikstofuitstoot. Het college verwacht dat per locatie moet worden onderzocht welke mogelijke oplossingen er zijn.

Op een rijtje

De stikstofuitspraak van de Raad van State heeft tot gevolg dat tal van projecten in het hele land op slot gaan. Het gemeentebestuur heeft voor Dronten de te verwachten consequenties op een rijtje gezet.

Daarbij schrijven B en W dat de exacte gevolgen op dit moment nog moeilijk te overzien zijn. Voordeel voor Dronten is wel, dat natuurgebieden als de Veluwe, De Wieden en de Weerribben relatief ver weg liggen.

Roggebotsluis, Windplan Groen

De gemeente verwacht dat de uitspraak niet van invloed is op bouwplannen, die al zijn vastgelegd. Dat ligt dus anders voor nieuwe bestemmingsplannen. Gevolgen worden er ook verwacht voor uitbreiding van veehouderijen, het project ‘nieuwe natuur’, de ontwikkelingen rond de huidige Roggebotsluis en Windplan Groen.

,,Per project wordt de omvang van de problematiek onderzocht en wordt in overleg met de provincie bekeken of er oplossingen mogelijk zijn”, schrijft het gemeentebestuur.

Swifterbant-zuid

Windplangroen