Nordin Hettinga
Nordin Hettinga ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten stort na voorsprong als kaartenhuis in elkaar: „Doen onszelf tekort”

DRONTEN - Voor de tweede week op rij stortte Reaal Dronten na een mooie voorsprong finaal in elkaar. Thuis tegen VSW werd het daardoor 1-2. „We verliezen door onszelf en niet door de tegenstander”, vindt trainer Burak Yargan, „We doen onszelf tekort.”

Vorige week verloor Reaal met 4-2 na een 0-2 voorsprong. Vanmiddag startte de ploeg wederom goed. Het leidde tot de 1-0 door spits Nordin Hettinga na een mooie bal in de diepte van rechtsback Luc de Ridder.

Naar nul komma nul

„Daarna valt het niveau helemaal weg, echt naar nul komma nul. We maken verkeerde keuzes en de meest eenvoudige passes komen niet meer aan”, zag Yargan. Hij ziet dat er genoeg kwaliteit in de ploeg zit en hoopt deze week van zijn spelers te horen waar het aan ligt. Zelf weet hij het niet: „Misschien worden we te gemakzuchtig, maar dat denk ik eigenlijk niet. Misschien is het een gebrek aan vertrouwen.”

Reaal wist de schade tot tien minuten na rust te beperken. Daarna scoorden de gasten uit Zwolle (Windesheim) twee keer kort achter elkaar, waaronder een fantastisch zondagsschot.

Verslag van Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

Een onvolwassen en kwetsbaar Reaal Dronten stort na een hoopgevende 1-0 voorsprong als een kaartenhuis in en gaat totaal onnodig met 1-2 kopje onder tegen VSW Windesheim.
In een levendige eerste helft golfde het spel op en neer en zochten beide teams spontaan de aanval.
Uit de dodespelmomenten kreeg VSW weliswaar de beste kansen, maar kwamen de Reaalisten vlak voor rust via Nordin Hettinga op een hoopgevende 1-0 voorsprong.
Na rust raakte Reaal in een bedroevende en teleurstellende tweede helft het spoor bijster en wilde er niets meer lukken.
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse D.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van Reaal Dronten in een aantrekkelijke polderderby met 2-2 gelijkgespeeld tegen het derde team van Swift 64.
In de stromende regen betraden Reaal Dronten en VSW voor ongeveer 100 toeschouwers het kletsnatte hoofdveld.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. J. Pekaar uit Kampen.

Bij Reaal Dronten stond jeugdkeeper Patrick van de Waterlaat onder de lat en bestond de verdediging uit Mark de Ridder, Stefan Wermers en de backs Emre Ön en Luc de Ridder.
Op het middenveld stonden Branko Huiberts, Giovanni Wegman en Charlean Kiziler Caglayan.
In de voorhoede moesten Danny Mol, Nordin Hettinga en King Accasi voor de doelpunten zorgen.
Op de bank zaten de broers Frank en Daan Boutkan, Nick Halfwerk, Remco Drenth en doelman Martin Hoogendoorn.

De rood zwarten begonnen redelijk aan deze wedstrijd en verschenen via King Accasi, Nordin Hettinga de Kizler Caglayan drie keer dreigend voor het Zwolse doel.
Twee keer moest VSW doelman Youri Dekker in actie komen en in deze beginfase kreeg Reaal drie corners te nemen.

Het initiatief lag aanvankelijk bij Reaal Dronten maar het stond tactisch en organisatorisch goed bij het taaie en stugge VSW.
De blauwe Molenaars hadden hun huiswerk goed gedaan en hielden de linies kort compact op elkaar.
Bij Dronter balverlies reageerde VSW attent in de omschakeling en kwamen de blauwen er razendsnel supergevaarlijk uit.

Met slimme geslepen steekballetjes probeerde het middenveld van VSW hun bewegelijke dynamische spits William van Oene te bereiken.
Twee keer moest de Reaal verdediging onder aanvoering van Mark de Ridder in actie komen om doorbraken van William van Oene en Maikel Frijlink te voorkomen.
Bij een schot van VSWer Dylan Kramer moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat alles uit de kast halen.

Rond de 20e minuut kreeg VSW drie corners op rij te nemen en kwam Reaal Dronten bij twee gevaarlijke kopballen met de schrik vrij.
Bij de eerste kopbal van VSWer Ramon van den Bosch kon doelman Patrick van de Waterlaat met zijn vingertoppen redding brengen.
Uit de tweede corner werd de doelman van Reaal in de lucht door Maikel Frijlink verrast waarna de kopbal van Leon van der Kolk ternauwernood door verdediger Stefan Wermers van de doellijn kon worden gehaald.

Gaandeweg herpakte het hardwerkende Reaal Dronten zich weer en waren er kansjes voor Charlean Kiziler en Nordin Hettinga.
Beide keren bracht de doelman van VSW fraai redding.
In de 30e minuut probeerde King Accasi met een sierlijke omhaal gevaar te stichten, maar deze poging werd stijlvol door VSW doelman Youri Dekker uit de lucht geplukt.
De Zwolse ploeg bleef heel geduldig en slim op de snelle counter loeren en kwam er dan via Dylan Kramer, Maikel Frijlink en William van Oene er razendsnel en dreigend uit.

In de 40e minuut kwam Reaal Dronten via Nordin Hettinga op een zwaarbevochten 1-0 voorsprong.
Hier ging een schitterende vlijmscherpe dieptepass van Luc de Ridder aan vooraf die in de loop door Nordin Hettinga werd meegenomen.
Met een bekeken schuiver in de korte hoek scoorde Nordin Hettinga de hoopvolle 1-0 voor Reaal Dronten.

Deze treffer had bevrijdend moeten werken, maar het taaie stugge VSW toonde teamspirit en veerkracht.
Vlak voor rust kreeg VSW een goede kans toen een vrije trap van Rick Dirksen op het hoofd van Joey Platenkamp belandde.
Deze kopbal werd door Reaal doelman Patrick van de Waterlaat onschadelijk gemaakt.
Met een hoopgevende 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

De Reaal supporters reageerden verheugd op deze 1-0 voorsprong, maar waren nog niet zeker van de zaak.
Tegenstander VSW speelde als een hecht solide team die bereid waren voor elke millimeter te knokken.
Kan Reaal Dronten het mentaal opbrengen en de zege veilig stellen?

Bij VSW kwam nu aanvaller Sander Horstman voor de grillige spits William van Oene binnen de lijnen.
Volgens VSW insiders was William van Oene licht geblesseerd uitgevallen, maar ook zijn vervanger Sander Horstman bezorgde de Reaal verdediging moeilijke momenten.

Het begin van de tweede helft was voor Reaal Dronten en lieten de duivels zich twee keer dreigend voor het VSW doel zien.
Een schot van Nordin Hettinga zeilde rakelings naast waarna over de linkerflank King Accasi op avontuur ging.
Onze lichtflits had zijn dag niet en zat niet lekker in de wedstrijd, maar deze voorzet op Nordin Hettinga had een beter lot verdiend.
Bij de tweede paal gleed Nordin ongelukkig uit op het natte gras en kwam hij net een teenlengte tekort om toe te slaan.
Tot de 58e minuut leek er niets aan de hand en kreeg Reaal ook nog eens drie corners te nemen.

In de 58e minuut haperde de omschakeling bij Reaal Dronten en profiteerde VSW van slordig balverlies op het middenveld.
Een dieptebal op de snelle aanvaller Joey Platenkamp werd verkeerd beoordeelt door de Reaal verdediging.
Met een listige bekeken schuiver scoorde Joey Platenkamp de 1-1 gelijkmaker voor VSW.

Bij deze 1-1 gelijkmaker was er nog steeds ruim een half uur te spelen om de schade te repareren, maar het wilde niet meer lukken en Reaal Dronten zakte steeds verder weg in het kletsnatte drassige moeras.
De duivels hadden het lood in de schoenen en konden het dolende vlaggenschip niet meer op de rit krijgen.
Het team oogde aangeslagen en grossierde nu in veelvuldig balverlies.

In de 62e minuut glipten de VSW aanvallers Joey Platenkamp en Leon van der Kolk op volle snelheid door de Reaal verdediging waar doelman Patrick van de Waterlaat redding moest brengen.
In het hart van de verdediging moest Mark de Ridder diep gaan om de vele gevaarlijke uitbraken van VSW te verijdelen.

Vanuit de achterhoede schreeuwde verdediger Mark de Ridder zich helemaal schor om zijn teamgenoten wakker te schudden en heel even toonde Reaal weer een teken van leven, maar het vizier stond niet op scherp bij King Accasi, Danny Mol en Nordin Hettinga.

Trainer Burak Yargan bracht met Remco Drenth en Daan Boutkan voor Stefan Wermers en Kizler Caglayan nieuwe spelers binnen de ploeg, maar het mocht niet meer baten.
Het is niet te verklaren hoe Reaal na rust als een kaartenhuis instortte.

In de 68e minuut kwam VSW met een venijnige snoeiharde afstandsschot van Rick Dirksen op een 1-2 voorsprong.
Het was onbegrijpelijk hoe VSW verdediger Rick Dirksen deze bal in alle vrijheid vanaf 20 twintig meter afstand kon aannemen en venijnig mocht uithalen.
Dit harde schot leek houdbaar, maar kreeg een rare lading mee waar doelman Patrick van de Waterlaat zich liet verrassen.
Deze 1-2 kwam als een mokerslag aan bij het mentaal geknakte Reaal.

De rood zwarte duivels probeerden uit alle macht aan te zetten en terug te komen, maar het spel oogde slordig, rommelig en onzuiver.
Het team oogde nu machteloos zonder overleg en overtuiging.

Tegenstander VSW kreeg uit de counter via Dylan Kramer, Joey Platenkamp en Sander Horstman goede kansen om de voorsprong uit te breiden.
Een inzet van van Joey Platenkamp ketste via de lat terug en werd op het nippertje door invaller Daan Boutkan weggewerkt.
Bij snelle uitbraken moest de Reaal verdediging vol aan de bak en ontpopte het boegbeeld Mark de Ridder zich als beste speler bij de rood zwarten.

In de slotfase kwam ook nog Frank Boutkan voor Emre Ön binnen de lijnen.
Onze middenvelder Frank Boutkan is herstellende van een hardnekkige blessure, maar wel weer op de weg terug.
Na het laatste fluitsignaal vierde VSW deze overwinning uitbundig en lagen de Reaalisten verslagen en teleurgesteld op het veld.

Een mentaal onvolwassen machteloos Reaal Dronten verliest totaal onnodig met 1-2 van het hechte strijdvaardige VSW.
Tegenstander VSW is voetbaltechnisch misschien de mindere, maar liet vandaag mentaal wel zien als een hecht team verder te zijn.
In het heetst van de strijd kregen de Reaalisten Gio Wegman en Nordin Hettinga een gele kaart voorgeschoteld.
Man van de wedstrijd Reaal: Mark de Ridder
Man van de wedstrijd VSW: Joey Platenkamp

Volgende week speelt Reaal Dronten wederom een thuiswedstrijd en is een oude bekende het lastige taaie SV Zalk te gast.
De geel zwarte kanaries uut Zalk speelden vandaag met 2-2 gelijk tegen CSV 28 uit Zwolle.
Deze wedstrijd tegen SV Zalk begint volgende week zaterdag 14:30 uur op De Munten te Dronten West.
De voorbeschouwing volgt aanstaande donderdag!

• King Accasi
  • Wissels: Daan Boutkan, Frank Boutkan, Remco Drenth, Nick Halfwerk en doelman Martin Hoogendoorn.
  • Geschorst: Jeffrey van den Brakel
  • Gele kaarten: Giovanni Wegman en Nordin Hettinga
  • Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
  • Keeperstrainer: Edwin Boelens
  • Teammanagers: Stefan Halfwerk en Wilma Snider
  • Medische staf: Lotte Bais
  • Assistent scheidsrechter: Arno van t Hul