Tjeerd Douma
Tjeerd Douma ©maartenheijenk.nl

Renners bedrijventeams hebben het op de dijk lastig met de wind: „Een paar valpartijen”

Sport

DRONTEN - Ondernemers in winkelcentrum Suydersee klagen nog wel eens, dat hun bedrijven slecht bereikbaar zijn tijdens de zaterdag van de Nederlandse clubkampioenschappen (NCK) wielrennen. Juist daarom vond organisator Tjeerd Douma het mooi dat er dit jaar ook een team van de winkeliersvereniging deelnam aan de bedrijvencompetitie.

Het is inmiddels de vijfde keer dat Douma bedrijven in de gelegenheid stelde om te wielrennen op het parcours van de NCK. Het eerste jaar waren er 12 ondernemingen die aan de start verschenen, inmiddels zit hij al boven de vijftig.

Hoe is de bedrijvencompetitie dit jaar verlopen?
Tjeerd Douma: „Het is super gegaan. Het was weer een mooi evenement met 53 deelnemende teams, twee meer dan vorig jaar. Dus ik ben dik tevreden.”

Waar komen die teams vandaan?
„Uit het hele land, maar dit jaar waren we voor ’t eerst met zes teams uit Dronten. Dat was een leuke opsteker. We vonden het vooral mooi dat de winkeliersvereniging met een team meedeed. Dat is mooi, omdat de winkeliers toch vaak last hebben van dit evenement op het Meerpaalplein.”

Hoe werkt het, doen de bedrijven mee met hun personeel?
„Je kunt je als bedrijf inschrijven. Er zijn inderdaad bedrijven die met hun personeel rijden, maar er zijn er ook die met vrienden en kennissen meedoen. Vrijheid blijheid. Het gaat erom dat mensen, die het leuk vinden om zoiets een keer mee te maken, een podium krijgen. En dat krijgen ze hier in Dronten.”

Hoe waren vandaag de omstandigheden voor deze amateurs?
„Moeilijk, het was extreem met heel veel wind, vooral op de dijk. Heel veel teams hadden moeite om het spoor recht te houden en dat leidde ook tot een paar valpartijen. Veel teams zijn ook maar met vier van de zes renners over de finish gekomen.”

De VIP-ruimte op het Meerpaalplein ziet er anders uit dan voorgaande jaren.
„Dat klopt, we hebben het wat ruimer opgezet met uitgebreidere catering en leukere terrassen. Daar hebben we een positieve feedback op gekregen.”

Volgend jaar weer?
„Jazeker en dan gaan we proberen het nòg weer leuker te maken.”

NCK in Dronten