Peter Duvekot (SP)
Peter Duvekot (SP) ©maartenheijenk.nl

SP vindt één ton voor nieuwe verbindingen veel te veel geld: „Is stokpaardje geworden”

Gemeente

DRONTEN - B en W van de gemeente Dronten hebben als thema ‘nieuwe verbindingen’. Voor het komende jaar wordt daar 100.000 euro voor uitgetrokken. Tot ongenoegen van Peter Duvekot (SP): „Ik word náár van die term nieuwe verbindingen.”

„Ons gezamenlijk vertrekpunt is dat we, naast de goede verbindingen die er al waren, op zoek willen gaan naar nieuwe verbindingen”, schrijven B en W bij de begroting voor 2020, „Samen maken wij de gemeente Dronten.”

Ik kan het gratis

Peter Duvekot wees er bij de bespreking van die begroting op dat het laten meepraten van inwoners het afgelopen jaar verschillende keren is mislukt. Hij stelde voor om die ton te schrappen uit de begroting: „Het is een stokpaardje geworden, een paradepaardje. Ik kan dat advies gratis geven.”

De SP komt tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad met een voorstel om die 100.000 euro te laten vervallen. Het lijkt erop dat zij op weinig steun kunnen rekenen. VVD’er Remco de Maaijer stelde dat die nieuwe verbindingen wel degelijk nodig zijn. De overige fracties gaven geen sjoege.