Marihuana
Marihuana John Miller

SP Dronten wil oplossing voor gebruik van marihuana om medische redenen

Algemeen

DRONTEN - De SP brengt morgen een voorstel in stemming om een oplossing te zoeken voor het gebruik van cannabis om medische redenen. De fractie vindt dat het gemeentebestuur van Dronten de minister hierover achter de broek moet zitten.

Aanleiding voor het voorstel is een incident in Hasselt. „Er was daar een schrijnend geval van een ouder echtpaar waarbij de politie buitenproportioneel opgetreden heeft”, schrijft fractievoorzitter Peter Duvekot.

Vraag om steun

De gemeenteraad van Zwartewaterland heeft de zaak aangekaart op landelijk niveau. Bovendien vraagt deze raad de collega’s overal in het land om steun.

Volgens de SP is het inderdaad een probleem dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen het gebruik van marihuana als genotsmiddel of om medische redenen. De fractie in Dronten vindt dat hiervoor ‘met spoed’ een oplossing moet komen.

Deelnemen

Al eerder liet de SP in Dronten weten dat de gemeente zou moeten deelnemen aan de teelt en verkoop van cannabis. „Een gereguleerde coffeeshop kan hierin een spilfunctie vervullen", staat er in het lokale verkiezingsprogramma voor deze partij.