Wilsum - Reaal Dronten
Wilsum - Reaal Dronten Klaas Huisman

Reaal Dronten wacht nog steeds op de eerste zege en staat nu op de dertiende plek

DRONTEN - Reaal Dronten wacht nog steeds op de eerste overwinning. Vandaag verloor de ploeg met 2-0 van VV Wilsum, waardoor de rood-zwarten nu zijn afgezakt naar de dertiende plek.

Tot aan de dertigste minuut belegerde Reaal Dronten het vijandelijke doel. De Reaalisten waren voetbaltechnisch de betere ploeg, maar een vrije trap van Giovanni Wegman spatte uiteen op de vuisten van de Wilsum-doelman, die even later gestrekt naar de hoek moest voor een venijnig schot van Jasper Vogelzang. King Accasi kopte rakelings naast en ook een schot van Danny Mol ging net naast.

Werklust

De oranjehemden moesten het vooral van hun tomeloze werklust en teaminzet hebben. Bij Reaal Dronten haperde na het goede begin de omschakeling en liet het middenveld steken vallen. Het leidde tot kansen voor Wilsum.

Aan het begin van de tweede helft leek Reaal Dronten orde op zaken te stellen, maar de gasten gingen slordig met de kansen om en het offensief ging liggen. Wilsum sloeg genadeloos toe. De Reaal-verdediging werd in de 72ste minuut verrast door een schuiver van Patrick Plette: 1-0.

Reaal kreeg kansen via Danny Mol en Nordin Hettinga. In de 82ste minuut viel echter de beslissing toen een voorzet door invaller Daniel Niemeijer werd ingekopt: 2-0.