Afbeelding

Kunstwerk ‘Omheinde tuin’ voor Hospice Dronten

Partnerbijdrages

De Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) bestaat 30 jaar. In dat kader organiseert zij voor haar leden 30 beeldende kunst projecten. Eén van de projecten is ‘Kunst in Bedrijf’, waarbij vijf kunstenaars zijn gekoppeld aan vijf bedrijven in Flevoland. Het doel van de samenwerking is dat zowel de kunstenaar als het bedrijf gezamenlijk het maakproces ingaan. Na afronding van het project mag het bedrijf het kunstwerk houden.

In Dronten koos de KVF voor de combinatie van digital artist Joke Ziekenoppasser en KWOOT communicatie en reclame. KWOOT is een creatief bedrijf, maar op een geheel andere manier met communicatie bezig dan Joke. Vanaf het eerste moment was er sprake van een enthousiaste match en directeur Koos in ’t Hout stelde voor om een link te leggen met Hospice Dronten waarbij KWOOT actief betrokken is. Na overleg met het bestuur van het hospice werd ook manager Loes Peters bij het project betrokken.

Inmiddels heeft Joke Ziekenoppasser het kunstwerk afgerond. Het is een 2-dimensionaal beeld met een afmeting van 3 m x 1.25 m dat de naam ‘Omheinde tuin’ heeft gekregen. Het beeld is opgebouwd uit digitaal bewerkte fotogrammen van zeer uiteenlopende vorm, aard en herkomst. Samen vormen ze een ingetogen maar kleurrijk geheel dat tal van verrassingen in zich heeft. Centraal in het beeld staat een doorgang naar het ‘iets’, een route waar iedereen een eigen gedachte bij mag hebben.

Op 26 november is het kunstwerk onthuld tijdens een werkbezoek van het college van B&W van Dronten aan het hospice. Naast het kunstwerk hangen ook twee QR codes. Wie ze scant, komt uit bij twee persoonlijke interviews met betrokkenen van het Hospice. Deze interviews zijn gehouden door Hein Walter, dichter/kunstenaar van de KVF.