Milieustraat aan De Reest
Milieustraat aan De Reest ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Milieustraat op zaterdagen vroeger open, één avond open en wellicht aparte stroom voor gratis

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel heeft de discussie over de afvalstoffenheffing aangegrepen om nieuwe openingstijden voor de milieustraat bekend te maken. Vanaf 1 januari gaat de gemeentewerf aan De Reest op zaterdagochtend anderhalf uur eerder open.

Momenteel is de milieustraat op zaterdagochtenden geopend van 9.30 tot 12 uur. Na de jaarwisseling gaan de hekken om acht uur open. „Want de drukte zit ‘m met name in de ochtend”, zei de wethouder, die eraan toevoegde dat de milieustraat op zaterdagmiddagen wel eerder dicht gaat.

Woensdagavond

Ook kondigde Roelof Siepel aan dat de milieustraat in de periode van april tot en met oktober op woensdagavond open gaat. Die avondopenstelling komt in plaats van de woensdagochtend.

De komende periode wil de gemeente in overleg met de inwoners kijken waar de dienstverlening verder verbeterd kan worden. Daarbij denkt de wethouder bijvoorbeeld aan een aparte stroom voor gratis afval en voor betaald afval: „Zodat je snel gratis afval kunt brengen en dan niet te maken krijgt met een wachttijd.”

Afvalstoffenheffing