Wim Schaap stopt met onmiddellijke ingang als trainer bij Asv Dronten: „Irritatie en frustratie”

Sport

DRONTEN - Hoofdtrainer Wim Schaap heeft na afloop van het trainingsweekeinde van Asv Dronten in Brabant besloten met onmiddellijke ingang te stoppen. „De reden is een verschil van inzicht en visie”, schrijft het bestuur in een verklaring. Schaap houdt het zelf op: „Irritatie en frustratie”.

Schaap werkt nog maar een half jaar in Dronten en had zijn vertrek aan het eind van het seizoen al aangekondigd. De beslissing van vandaag komt niet als een verrassing, gezien het interview dat de trainer vorige maand aan DeDrontenaar.nl gaf na afloop van de wedstrijd tegen De Merino’s (zie video).

Geen goed teken

Asv Dronten heeft de afgelopen week oefenwedstrijden tegen VVOG en RKSV Braakhuizen gecanceld. „Als je in je voorbereiding twee oefenwedstrijden moet afzeggen, dan is dat geen goed teken”, zegt Schaap, „Ik zie daar geen verbetering in en daarop heb ik deze persoonlijke beslissing gebaseerd.”

Het Brabantse weekeinde vormde voor de trainer de druppel die de emmer deed overlopen: „Kijk, als je op trainingskamp bent, dan moet je kunnen trainen. En als je dan niet voldoende mensen hebt om fatsoenlijke trainingen te kunnen doen, dan vind ik dat een probleem.”

Minimale selectie

De ploeg heeft in Mierlo op vrijdagavond en zaterdagmiddag wel getraind, maar dat gebeurde met een minimale bezetting: „Iedereen kan uitrekenen wie er in de laatste wedstrijd tegen Unicum gespeeld hebben en hoeveel basisspelers daar bij zaten…”

In juni zei de oefenmeester tijdens de nacompetitie nog dat het hem niet uitmaakte of Asv Dronten in de eerste of tweede klasse zou spelen. Uitkomen in de tweede klasse is hem op zich niet tegengevallen: „Nee, het gaat om de spelers, dáár moet je mee aan de slag. Maar dan moet er wel een voltallige selectie staan waar je goed mee kunt werken, er moet getraind worden en er moet op een goed niveau getraind worden. Die facetten zijn belangrijk en dat heb ik helaas niet kunnen vinden bij de club.”

Niet de juiste trainer

Had Wim Schaap er eigenlijk wel aan moeten beginnen? „Dat is altijd achteraf”, antwoordt hij, „Ik was gemotiveerd en ik heb het een deel van het seizoen met veel plezier gedaan. Alleen denk ik dat ik misschien te fanatiek en te professioneel ben voor deze club. Misschien ben ik op dit moment niet de juiste trainer voor de club.”

Dimitri van der Pouw, bestuurder voetbaltechnische zaken, stelt dat de vereniging zo spoedig mogelijk met een oplossing komt voor de invulling van de resterende seizoenshelft. Wim Schaap daarover: „Dat is aan de club, de club moet kijken wat ze wil en wat de groep wil. Daar moeten ze een passende trainer bij zoeken en dat is niet aan mij.”

Asv Dronten