B en W: 80 winkeltjes van Polder Living & Lifestyle voldoen keurig aan alle voorwaarden

Algemeen

DRONTEN - Polder Living & Lifestyle voldoet keurig aan de vereisten en heeft alle papierwerk netjes op orde. Dat antwoorden B en W op schriftelijke vragen van het CDA. De christen democraten vroegen zich af waarom de tachtig winkeltjes op een bedrijventerrein gevestigd zijn en niet in winkelcentrum Suydersee.

B en W schrijven dat de initiatiefneemsters Cindy van Leeuwen en Maryse Rijnders eerst hebben rondgekeken in het centrum van Dronten. Daar konden ze geen ruimte vinden die groot genoeg was. Vervolgens hebben ze aan de gemeente gevraagd of vestiging op bedrijventerrein Business Zone Delta mogelijk was. „Ja, dat kan”, antwoordde de gemeente

Grootschalig

Op een bedrijventerrein worden normaal gesproken alleen grote winkels toegestaan. B en W schrijven dat de artikelen van Polder Living & Lifestyle misschien in het centrum horen, maar dat het bedrijf ‘vanwege de grootschaligheid van het aanbod’ een flinke ruimte nodig heeft. Doordat het initiatief aan alle voorwaarden voldeed, zag het gemeentebestuur geen reden om de aanvraag voor het bedrijventerrein af te wijzen.

Economische motieven

Bij het verlenen van de vergunning is niet gekeken naar economische motieven. Dat màg niet, aldus B en W: „De aanvraag is getoetst aan het bestemmingsplan. Wanneer de aanvraag voldoet aan de vereisten, wordt de vergunning verleend.”

Volgens het college hebben partijen als OVDD en het winkelcentrum Suydersee niets te maken met het verlenen van vergunningen: „Die kunnen en mogen bij een dergelijke beoordeling niet worden betrokken.”

Video