Afbeelding
Edward Lich

TBS geëist tegen man die dreigde het huis van zijn ex en zijn kinderen in brand te steken

112

SWIFTERBANT - De rechtbank in Lelystad wil geïnformeerd worden over de mogelijkheid om een 31-jarige man een TBS-maatregel op te leggen. De verdachte had in oktober gedreigd het huis van zijn ex-vriendin en zijn kinderen in Swifterbant in brand te steken.

De man had een vloeistof door de brievenbus naar binnen gespoten. Vervolgens hield hij een brandende aansteker bij papier en dreigde hij het huis in brand te steken. Enkele maanden daarvoor had hij in Almere met een mes in zijn hand gedreigd zijn broertje dood te steken. Bij zijn aanhouding had hij zich verzet.

Huiselijk geweld

De verdachte is al meerdere keren veroordeeld voor huiselijk geweld. Zo liep hij nog in een proeftijd van een veroordeling uit 2018.

Verdachte heeft geweigerd mee te werken aan het psychologisch onderzoek omdat hij zei al te weten wat er uit het onderzoek zou komen. De officier van justitie eist toch TBS en een contactverbod. De rechtbank heeft nu een nader onderzoek gevorderd en tot die tijd blijft de man in voorlopige hechtenis.