Jan Leusink (rechts) bespreekt zijn plannen met wethouder Irene Korting.
Jan Leusink (rechts) bespreekt zijn plannen met wethouder Irene Korting. ©maartenheijenk.nl

B en W delen het enthousiasme van de raad niet: Van Veldhuizenbos blijft zoals het is

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad zag het helemaal zitten: maak het Van Veldhuizenbos aantrekkelijker, richt het in als stadspark met een waterpartij en een ‘klimbos’. B en W wijzen het plan af. Zij willen het bos houden zoals het is: „Het Wisentbos vervult al een functie als stadspark.”

Het idee voor het Van Veldhuizenbos was ingediend door Jan Leusink. De gemeenteraad plaatste het op nummer één in haar top tien van beste ideeën voor de begroting van 2020. B en W zijn dat oneens met de raad.

Als het aan het gemeentebestuur ligt, gaat er geen cent naar dit idee: „Want het Van Veldhuizenbos biedt in zijn huidige vorm voor veel inwoners al een plek om te recreëren en tot rust te komen.”

Prachtige locatie

Jan Leusink had geschreven dat het bos nu uit wandel- en fietspaden bestaat en een redelijk groot grasveld: „Mijns inziens kan uit dit gebied veel meer gehaald worden. Het Van Veldhuizenbos is een prachtige locatie om een stadspark te realiseren waar een ieder kan recreëren.”

B en W antwoorden dat dit idee al eerder is geopperd: „Het heeft destijds tot weerstand vanuit een deel van de bevolking geleid. Men wil het bos graag houden zoals het is.”

Geen taak van gemeente

Het realiseren van een klimbos ziet het college niet als een taak van de gemeente. Ook hier is al eerder naar gekeken: „Maar het was destijds financieel niet haalbaar.”

Het realiseren van een waterpartij is volgens het gemeentebestuur lastig: „Omdat het water slecht vastgehouden kan worden.”

Meer open plekken betekent dat er bomen gekapt moeten worden en ook dat zien B en W niet zitten: „Dat stuit veelal op weerstand.”