Afbeelding
©maartenheijenk.nl

GGD treft ook in Flevoland voorbereidingen voor eventuele uitbraak van coronavirus

Algemeen

DRONTEN - De mensen van GGD Flevoland die zich bezighouden met infectieziekten zijn voorbereid op een eventuele uitbraak van het coronavirus. Dat schrijft de GGD in een brief aan de gemeenteraad van Dronten. „Zij staan klaar om monsters te nemen bij verdenking op besmetting en zij staan in nauw contact met alle huisartsen.”

GGD Flevoland stelt dat er dagelijks telefoontjes binnenkomen over het coronavirus. Niet alleen burgers bellen, maar ook zorgpartners en bedrijven. Om te voorkomen dat de GGD, RIVM en de huisartsen onnodig belast worden, verwijst de GGD door naar de landelijke informatielijn (nummer 0800 - 1351) en naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid.

Veiligheidsregio

Er is in Flevoland nog geen sprake van besmetting, maar de GGD stelt wel voorbereidingen te hebben getroffen. Dat gebeurt onder leiding van de veiligheidsregio Flevoland. Op zijn beurt dient de voorzitter van de veiligheidsregio weer te luisteren naar minister Bruno Bruins. De uitvoering van de bestrijding is opgedragen aan de GGD.

In haar brief stelt de GGD dat de bestrijding van dit nieuwe coronavirus in wezen niet anders is dan die van andere infectieziekten: „Nederland heeft een goed systeem voor de bestrijding van infectieziekten. De aanpak is gericht op het snel opsporen van besmette mensen en voorkomen van verdere besmetting.”

Pas bij grote aantallen zieken gaat de GGD verdergaande maatregelen adviseren: „Denk hierbij aan het afgelasten van evenementen.”

Coronavirus

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden