In 2018 werd het startsein gegeven voor woningbouw aan de Havenkade.
In 2018 werd het startsein gegeven voor woningbouw aan de Havenkade. ©maartenheijenk.nl

Ondernemer Hanzekwartier niet aan het lijntje gehouden: „Vergt gedegen voorbereiding”

Gemeente

DRONTEN - B en W vinden niet dat ze een ondernemer in het Hanzekwartier aan het lijntje hebben gehouden bij de verkoop van zijn pand. De gemeente heeft momenteel geen beleid om ondernemers uit te kopen en dus konden er geen snelle beslissingen worden genomen.

B en W willen woningen bouwen op het terrein tussen de Handelsweg en de Lage Vaart. Voor het gedeelte van het Hanzekwartier aan de Havenkade zijn indertijd bedrijven uitgekocht, over het aansluitende deel gaat de gemeenteraad komende donderdag praten.

Onzekerheid

D66 had de indruk dat deze bedrijven te lang in onzekerheid werden gelaten. B en W weten op welke ondernemer de fractie doelt. Hij bood zijn bedrijfspand anderhalf jaar geleden te koop aan bij de gemeente.

Er lag op dat moment echter nog geen besluit om bedrijven uit te kopen en dus konden B en W niet toehappen. „Gezien de grote financiële belangen dient zo’n besluit gedegen te worden voorbereid en dat heeft de nodige tijd gevergd”, antwoordt het college op de vragen van D66.

Donderdag

De aanbieding van de ondernemer was voor het gemeentebestuur wel mede aanleiding om na te denken over het aankopen van bedrijven in het Hanzekwartier. Dit wordt donderdag besproken in de gemeenteraad.

Aan de raad is gevraagd of de gemeente actief grond mag aankopen. Gaat de raad daarmee akkoord, dan worden de onderhandelingen met deze bewuste ondernemer geopend.