Een bewoner van De Regenboog neemt de post van Het Wilgerijs door.
Een bewoner van De Regenboog neemt de post van Het Wilgerijs door. eigen foto

Kinderen Het Wilgerijs tekenen voor De Regenboog: „Massaal gehoor aan gegeven”

Algemeen

DRONTEN - De leerlingen van samenwerkingsschool Het Wilgerijs in Dronten-zuid hebben de afgelopen week tekeningen, kaarten en brieven gemaakt voor de bewoners van woonzorgcentrum De Regenboog. „De uitspraak van koning Willem-Alexander, ‘het coronavirus kunnen we niet stoppen, maar het eenzaamheidsvirus wel’, was de inspiratiebron”, vertelt schooldirecteur Saskia Linschoten.

De leerlingen werden opgeroepen hun creaties naar de school te brengen: „Uiteraard verantwoord, passend bij de maatregelen om verspreiding terug te dringen.”

„Er is massaal gehoor aan gegeven”, aldus de directeur, „We hebben een doos vol lieve berichten naar de bewoners gebracht.”

Thuisonderwijs

Ondertussen werkt de school hard door om de leerlingen thuisonderwijs te geven. „Ook nu krijgen alle kinderen op passend niveau een onderwijsaanbod waarbij de leerkrachten beschikbaar zijn via Google hangout”, legt Saskia Linschoten uit.

„Net als op een gewone schooldag beginnen de leerlingen binnen hun leerplein, maar nu digitaal. Daarnaast krijgen zij schoolwerk op hun eigen niveau en aan het eind van de dag is er een digitaal leerpleinmoment voor reflectie. Door deze aanpak houdt de leerkracht contact met de leerlingen en zicht op hun ontwikkeling.”

Naast contact over het schoolwerk, houdt de school ook informeel contact. Facebook en Instagram worden gebruikt om dagelijkse dingen met elkaar te delen: „Ook hierdoor blijven de leerlingen, ouders en school in verbinding staan met elkaar. Zo dagen de leerkrachten op Instagram de volgers uit voor verschillende challenges.”

Coronavirus