De verbouwing van het gemeentehuis.
De verbouwing van het gemeentehuis. ©maartenheijenk.nl

Verbouwing gemeentehuis komt nu prima uit: „Goed voorbereid op thuiswerken”

Gemeente

DRONTEN - Het komt de gemeente Dronten in de huidige crisistijd niet zo slecht uit dat de ambtenaren in verband met de verbouwing van het gemeentehuis zijn verhuisd naar tijdelijke locaties. De telefoon- en internetverbindingen zijn bij die verhuizing op orde gebracht. „We hebben daardoor de mazzel dat we heel goed voorbereid zijn op thuiswerken”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben.

Volgens de burgervader heeft de ambtelijke organisatie zich goed ingesteld op de veranderde omstandigheden: „Iedereen werkt thuis, de productie is hoog, mensen doen het goed.”

Crisisteam

De gemeente heeft een crisisteam opgezet, met daarin onder andere de burgemeester en de ambtenaar rampenbestrijding. Daarnaast is er een corona-coördinatieteam, dat de beantwoording van alle vragen van buitenaf coördineert. Vragen van inwoners, ondernemers, sportverenigingen, stichtingen, zzp’ers gaan allemaal via dat team. „Dat loopt eigenlijk als een trein”, aldus burgemeester Gebben.

Een woordvoerster stelt dat de gemeente de zaken goed en gestructureerd op orde heeft: „Als het kan proberen we snel antwoord te geven op ragen, maar dat is ook vaak afhankelijk van wat burgemeesters in de veiligheidsregio met elkaar bespreken. Want de noodverordening is uitgangspunt.”

Verbouwing gemeentehuis