Arbeidsmigranten op de campus.
Arbeidsmigranten op de campus. ©maartenheijenk.nl

Sloop van ‘Polenhotel’ op campus zodra de bewoners weg zijn: „Niet verantwoord”

Algemeen

DRONTEN - Als in mei 2023 het huurcontract voor het ‘Polenhotel’ op de campus van Aeres Hogeschool Dronten afloopt, wordt het gebouw hoogstwaarschijnlijk gesloopt. „Omdat wij het, gezien de status van de gebouwen, onverantwoord vinden dat daar mensen in blijven wonen”, legt schooldirecteur Rieke de Vlieger uit.

De Vlieger vertelt dat er indertijd met de huurder van de voormalige studentenkamers een contract voor tien jaar is aangegaan. Ook de vergunning van de gemeente had de duur van tien jaar. Die periode is over drie jaar afgelopen. Volgens de directeur is het tot die tijd nog wel verantwoord dat het pand bewoond is.

270 arbeidsmigranten

Tot voor kort werd er van uitgegaan, dat de huisvesting voor 270 arbeidsmigranten na beëindiging van het huurcontract beschikbaar zou komen voor studenten. De sloopplannen betekenen dus dat er voor 270 extra personen naar huisvestingslocaties moet worden gezocht.

Aeres Hogeschool Dronten heeft nog geen plannen voor wat er na de sloop gaat gebeuren met de locatie: „We weten nog niet of er iets voor in de plaats komt.”