Kamerleden in de file in Dronten: „Ik ga me er zeker hard voor maken”

Algemeen

DRONTEN - Een deel van de kamerdelegatie, die vrijdag in Flevoland kwam praten over de bouw van 100.000 extra woningen, ondervond aan den lijve dat er wat moet gebeuren aan de infrastructuur. Zij zagen dat het verkeer in de gemeente Dronten volledig vastliep.

De gemeenteraad van Dronten heeft het al benadrukt: als er duizenden extra woningen komen, moet ook de infrastructuur verbeterd worden. Daniël Koerhuis (VVD) is de bedenker van het plan om in Flevoland 100.000 extra woningen te bouwen. Hij bevestigt dat er voor een groei van Flevoland méér nodig is dan alleen woningen.

Chaos

Op de Ketelbrug deed zich vrijdagmiddag een ernstig ongeval voor. Op de omleidingsroutes was het een chaos. Aan het eind van de middag meldde de ANWB een vertraging van 133 minuten op de Hanzeweg voor de aansluiting met de N50 bij Kampen.

Het was precies het moment dat twee kamerleden van de VVD en twee van het CDA hun werkbezoek aan Flevoland afsloten. Daniël Koerhuis: „Het was de eerste keer dat de navigatie mij vanuit Lelystad echt om de brug (Roggebotsluis - red.) heen leidde: over Harderwijk terug naar Raalte.”

In de file

Koerhuis vertelt dat hij de afgelopen periode in verband met zijn voorstel voor die 100.000 woningen vaker in Flevoland op werkbezoek is geweest: „De vorige keren heb ik gewoon in de file gestaan. De brug naar Kampen is een bekende bottleneck, daar hebben we het vrijdag ook over gehad. Dat die aangepakt moet worden, daar ga ik me zeker hard voor maken.”

Overigens was de verkeerssituatie in Flevoland hem sowieso niet onbekend: „Ook naar Den Haag pak ik nog wel eens de weg door de polder. In tijd maakt het niet zoveel uit en het is mooi om daar te rijden, een hele mooie weg met prachtige uitzichten.”

Kamerleden in de file in Dronten: „Ik ga me er zeker hard voor maken.”

Honderdduizend woningen

Knooppunt Roggebot