Afscheid van vier juffen.
Afscheid van vier juffen. eigen foto

Vier juffen van basisschool Het Kompas in Dronten gaan met pensioen

Algemeen

DRONTEN - Het was vrijdag feest bij de christelijke basisschool Het Kompas in Dronten. Er waren maar liefst vier juffen die afscheid namen om met pensioen te gaan: Annemarie Roetman, Nelleke de Vries, Ria Lammersen en Evelien Glastra.

Juf Annemarie Roetman werkte dertig jaar op Het Kompas in de midden- en onderbouw. Juf Nelleke de Vries en juf Ria Lammersen hebben op meerdere scholen gewerkt. Juf Evelien Glastra was vijfentwintig jaar vrijwillig hulpjuf. „De juffen hebben keihard gewerkt en mogen nu gaan genieten van hun welverdiende pensioen”, aldus de school, „Ze zullen gemist worden!”

Tranen

De kinderen van groep 5, 6 en 7 hadden een lied voor hun juf geschreven en ingestudeerd. Dat werd voor de juffen en familie ten gehore gebracht. Hierbij vloeiden tranen en er werd ook gelachen.

De hele dag vermaakten de kinderen zich op een springkussen of een stormbaan. Ook was er een poffertjeskraam op het plein, waar de kinderen onbeperkt poffertjes konden eten: „Ondanks de coronacrisis werd het zo toch een onvergetelijk feest.”