Wethouder Ton van Amerongen in het Energieloket.
Wethouder Ton van Amerongen in het Energieloket. eigen foto

Gemeente adviseert 8.000 Drontenaren met ‘lekke’ woningen over energiebesparing

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat alle achtduizend inwoners aanschrijven, die een huis hebben met energielabel B of lager. De gemeente biedt hen een advies aan over allerlei mogelijkheden rondom energiebesparing.

De brief is één van de acties van de gemeente in het kader van een campagne over energiebesparende maatregelen. Deze campagne is mogelijk gemaakt door een subsidie van de rijksoverheid. Vanuit Den Haag heeft de gemeente Dronten hiervoor 198.000 euro ontvangen.

Campagne

„Het gaat in deze campagne niet zozeer over overstappen op andere vormen van energie, maar meer om het kijken in hoeverre je nog energie kunt besparen”, legt wethouder Ton van Amerongen (VVD) uit.

Samen met het energieloket aan De Reling 5 in winkelcentrum Suydersee, dat wordt gerund door Natuur en Milieufederatie Flevoland, voert de gemeente tot april 2021 allerlei acties en prijsvragen. Zo kunnen de inwoners momenteel bij het Energieloket gratis ‘energiebespaar-goodies’ ophalen.

Forse ambities

„We hebben forse ambities op het gebied van duurzaamheid, klimaat en milieu”, zegt Van Amerongen, „Ik ben nogal enthousiast over deze campagne. En als wethouder van financiën ben ik ook blij dat dat we hiervoor geld hebben gekregen van het Rijk.”