Kerkcentrum Open Hof
Kerkcentrum Open Hof ©maartenheijenk.nl

Open Hof in beeld als ‘clubhuis’ voor strijd tegen armoede en eenzaamheid

Algemeen

DRONTEN - Er worden gesprekken gevoerd om kerkcentrum Open Hof in de toekomst te gebruiken als ‘clubhuis’ voor groepen die zich inzetten voor de strijd tegen armoede en eenzaamheid. Het is één van de eerste initiatieven van de stichting MeerSamen.

Deze nieuwe stichting is een koepel boven drie bestaande initiatieven op het gebied van het sociaal domein in de gemeente Dronten: Burgers in de Knel, ZamenEen en het seniorennetwerk De Bijenkorf.

Thuishaven

Doel van de stichting is een 'thuishaven' te zijn voor burgerinitiatieven in het sociaal domein van de gemeente Dronten, meldt MeerSamen in haar eerste nieuwsbrief. De oprichting van de stichting geeft ook de coalitie ZamenEen een officiële status. In deze coalitie werken zo’n zestig organisaties samen tegen eenzaamheid.

Eén van de initiatieven van MerrSamen is het verkennen van de mogelijkheden om in kerkgebouw Open Hof een ‘clubhuis voor het sociaal domein’ te openen. Het zou goed passen in de plannen van de Protestantse Gemeente Dronten. Zij willen hun kerkelijke activiteiten straks onderbrengen in gebouw De Ark. Vanaf dat moment moet de Open Hof gebruikt worden voor ‘maatschappelijke, diaconale en missionaire taken’.