Bewoners Heuvelpark vragen eenrichtingsverkeer op gedeelte De Noord bij centrum

Algemeen

DRONTEN - Bewoners van de appartementen aan het Heuvelpark en Dierenweide ervaren nogal wat verkeersoverlast. Zij zien dat er over De Noord en De Helling veel verkeer rijdt, dat net zo goed over De Oeverloper en het Gangboord kan rijden. Daarom stellen ze éénrichtingsverkeer voor op een gedeelte van De Noord.

De Noord (het deel vlakbij het centrum) en De Helling zijn klinkerstraten. Mede daardoor horen appartementenbewoners iedere auto die voorbij rijdt. Ze hebben het in overleg met de supermarkten al voor elkaar gekregen dat het vrachtverkeer van de Deen, Jumbo en Aldi niet meer over De Noord en De Helling rijdt. Maar tevreden zijn ze nog niet.

Enige reuring

De bewoners beseffen dat ze in het centrum van Dronten wonen en dat enige reuring daar bij hoort. Ino Meijer stelt echter dat éénrichtingsverkeer op het gedeelte van De Noord tussen De Oeverloper en de Werfstraat een kleine ingreep is, die het woongenot van tal van centrumbewoners ten goede komt.

Samen met enkele medebewoners heeft Meijer een e-mail naar wethouder Irene Korting gestuurd. „Want we kunnen er toch op z’n minst over in gesprek gaan?”, zegt hij in een toelichting, „En als het niet kan, dan ben ik benieuwd naar de argumenten.”

Bereikbaarheid Albert Heijn

Eén van die tegenargumenten kan hij ook zelf bedenken: de bereikbaarheid van het oostelijke deel van winkelcentrum Suydersee, zoals de parkeerplaats bij de Albert Heijn: „Inderdaad, daarvoor moet je dan even omrijden.”

Is het daarom - als er tòch iets moet veranderen - niet logischer om De Helling éénrichtingsverkeer te maken? „Daar zouden we ook eens naar kunnen kijken”, reageert Ino Meijer.

Tekening verkeerssituatie

  • Rood: Als het aan bewoners van het Heuvelpark ligt wordt dit gedeelte éénrichtingsverkeer.
  • Groen: De door de aanwonenden voorgestelde route.
  • Oranje: Parkeerterrein bij Albert Heijn wordt bij éénrichtingsverkeer moeilijker bereikbaar.
  • Blauw: De Helling éénrichtingsverkeer?