Afbeelding
©maartenheijenk.nl

10 FOTO’S | Kidsmix biedt veel sport: „Maar de kinderen kijken vooral uit naar de film”

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal houdt op vier woensdagen achter elkaar ‘kidsmix’ voor kinderen van 6 tot 13 jaar. ’s Ochtends ligt het accent op gezondheid en bewegen, ’s middags gaan de deelnemers naar de film.

Tot vorig jaar werd het vakantieprogramma aangeboden op drie achtereenvolgende dagen. Was je net in die week op vakantie, dan had je pech. „Nu hebben we gekozen voor vier woensdagen achter elkaar, omdat je dan toch wat meer kinderen bereikt”, legt buurtsportcoach Maarten van Erp uit. De opzet lijkt geslaagd: „Ik denk dat we 70 à 80 unieke kinderen hebben bereikt.”

Brood bakken

Op de eerste woensdag werd er bewogen in De Meerpaal, vorige week bakten de kinderen brood en was er een gezondheidsquiz, gisteren volgde een sportdag op het kunstgras van Asv Dronten. Volgende week, 12 augustus, is de vierde en laatste dag. „Dan is het thema ‘gezondheid’. Wat dat is, dat is nog een verrassing.” Aanmelden kan niet meer, want net als gisteren zit de Kidsmix ook volgende week met 30 kinderen helemaal vol.

„Het is altijd leuk om te doen”, zegt Van Erp aan het eind van de ochtend, „De kinderen zijn enthousiast. Ook degenen die bewegen wat moeilijker vinden, krijgen we aan het bewegen. Maar de kinderen kijken vooral uit naar de film van vanmiddag.”

Afbeelding
Afbeelding
 Kidsmix tijdens de zomervakantie.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Kidsmix
Afbeelding