Afbeelding
eigen foto

Scheepvaartverkeer kan voor het eerst schutten in de Reevesluis bij Dronten

Algemeen

DRONTEN - Voor het scheepvaartverkeer is het sinds gisteren mogelijk om te schutten bij het Reevesluiscomplex in het Drontermeer. „Dit betekent dat de Reevesluis op een reguliere manier bediend wordt en dat scheepvaartbegeleiding niet meer nodig is”, meldt het IJsseldeltaproject.

De schutsluis is nu in beheer gegeven van Rijkswaterstaat. Gisteren vond de overdracht plaats tussen de aannemer Isala Delta en Rijkswaterstaat.

Sinds oktober was het al mogelijk voor schepen om onder begeleiding door de schutkolk van de Reevesluis te varen. Hierbij stonden beide sluisdeuren open. Sinds deze week wordt de schutsluis op een reguliere manier bediend om niveauverschil tussen Drontermeer en Vossemeer te overbruggen.

Op proef

De komende twee weken zit de schutsluis in haar proeftijd. „Tijdens deze periode kunnen onvoorziene technische problemen snel opgemerkt en verholpen worden.”

Het Reevesluiscomplex is nog niet klaar. Momenteel wordt er volop gewerkt aan de spuisluis, ten oosten van de schutsluis. De verwachting is dat voorjaar 2021 het gehele Reevesluiscomplex klaar is.