Drukte langs de lijn bij Swift'64
Drukte langs de lijn bij Swift'64 ©maartenheijenk.nl

Publiek bij ’t Harde - BAS moet zich registreren; in gemeente Dronten vrijheid blijheid

Algemeen

DRONTEN - Publiek bij de oefenwedstrijd ’t Harde - BAS moet zich zaterdag registreren. De coronaregels zijn bij diverse voetbalclubs in de regio aanzienlijk scherper dan in de gemeente Dronten. Daar was het bij de eerste oefenwedstrijden van Asv Dronten en Swift’64 vrijheid blijheid langs de lijn.

Bij zowel Asv Dronten (zaterdag) als Swift’64 (dinsdag) was geen enkele controle aan het hek en kon het publiek rond het veld staan waar het wilde. Het leidde er met name in Swifterbant toe, dat veel toeschouwers zich niet hielden aan de anderhalve-meterregel.

Gezondheidscheck

Een rondje langs de voetbalclubs in de regio leert, dat er heel verschillend met de regels wordt omgegaan. Bij VVOG in Harderwijk dienen alle bezoekers een aanmeldformulier mee te nemen plus een gezondheidscheck-formulier. Net zoals bij ’t Harde moet ook het publiek bij Flevo Boys (Emmeloord) zich laten registreren.

Bij andere buurgemeenten wordt op de website uitsluitend aangegeven dat het publiek zich aan de anderhalve meter moet houden. Dat geldt bijvoorbeeld voor VV Zeewolde en Elburger SC. KHC (Kampen) speelt zaterdag een thuiswedstrijd en roept het publiek nadrukkelijk op om bij gezondheidsklachten thuis te blijven.

Geen woord

In Lelystad komt bij Batavia'90 op de website het woord 'corona' helemaal niet voor. Ook op de sociale kanalen meldt deze club niets over eventuele covid-maatregelen. Tweede-divisieclub GVVV gaat zaterdag op bezoek bij Batavia en verwondert zich daarover: „Wilt u deze oefenwedstrijd bezoeken probeer u dan zelf vooraf te informeren of de mogelijkheid daartoe aanwezig is, zodat u niet voor niets naar Lelystad afreist.”

Update

Batavia'90 heeft inmiddels een coronaprotocol gepubliceerd op Facebook.