Eerste seniorenteam Rugby Club Dronten komt uit in de vierde klasse

Sport

DRONTEN - Rugby Club Dronten doet het komende seizoen met een herenteam mee aan de landelijke competitie. RC Dronten is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met de clubs uit Almere en Zwolle.

RC Dronten is eind vorig jaar van start gegaan met een open training op initiatief van Hans Verveer (zie video). In maart werd de oprichtingsakte ondertekend. Nog voor de inkt droog was, moesten alle activiteiten worden stilgelegd in verband met de corona-uitbraak.

Samenwerking

De vereniging is wel druk bezig geweest om leden te werven. Er zijn nog niet voldoende senioren voor een volwaardig team, maar de rugbybond biedt de mogelijkheid om een samenwerking met clubs uit de regio aan te gaan. Het betekent dat spelers van RC Bulldogs Almere en RC Zwolle mogen uitkomen in het groen-wit van Dronten.

RC Dronten komt uit in de vierde klasse heren noord/oost. De competitie begint op zondag 4 oktober. De club heeft nog geen eigen veld, maar gaat haar thuiswedstrijden wel in Dronten spelen. Op dit moment maken de rugbyers gebruik van een veld van voetbalvereniging Asv Dronten.