‘Europa’s snelste mobiliteitshack’ voor één keer niet in de trein, maar in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het evenement ‘Hackatrain’ startte vijf jaar geleden en vond altijd plaats in een trein. Dit jaar hebben de organisatoren vanwege de coronamaatregelen gekozen voor een verblijf van 29 september tot 3 oktober op Landal Waterparc Veluwemeer.

Hackatrain is een evenement waarin teams van talenten in de leeftijd van 18 tot 35 jaar oplossingen voor problemen op het gebied van mobiliteit proberen te bedenken. Het wordt georganiseerd door het Amsterdamse evenementenbedrijf By Whyte en gesponsord door ProRail. De organisatie omschrijft het als ‘Europa's snelste mobiliteitshack’.

Niet naar Berlijn

Tot nu toe begon Hackatrain altijd in een trein in Amsterdam en eindigde men bij een technologiefestival. „Dit jaar blijven we in Nederland. Er komt geen treinrit, aangezien het advies van onze overheid is om alleen met de trein te reizen als dat nodig is.”

Hackatrain zet een livestream en online radiostation op, die wordt uitgezonden vanuit het Railcenter in Amersfoort. Dit wordt samengevoegd met een fysieke gebeurtenis in Biddinghuizen: „Van daaruit kunnen de deelnemers samenwerken om de technische uitdaging van ProRail op te lossen.”

Informatie