De tent van ASVD Korfbal.
De tent van ASVD Korfbal. ©maartenheijenk.nl

Tent moet leiden tot minder omzetverlies voor kantine ASVD Korfbal

Sport

DRONTEN - De kantine van ASVD Korfbal is uitgebreid met een tent en een overdekt terras. „Hierdoor kunnen ruim honderd mensen binnen de veilige afstand van anderhalve meter consumpties met elkaar nuttigen”, vertelt penningmeester Sjoerd de Beer.

In april, mei en juni haalde de kantine ASVD Korfbal éénvijfde van de gebruikelijke omzet in die maanden. „En die kantine is belangrijk voor ons. Hij draagt voor ongeveer 20% bij aan ons budget”, weet de penningmeester.

Om te voldoen aan de coronamaatregelen èn om toch nog wat kantine-omzet binnen te halen, is er nu een tent van 15 bij 15 meter geplaatst. In de kantine kon de club volgens de huidige regels nog maar 24 mensen kwijt, met de tent erbij worden dat er ruim honderd.

Prettig onderdak

Sjoerd de Beer hoopt nu het verlies aan omzet tot ongeveer de helft te kunnen beperken en tegelijkertijd de leden een prettig onderdak te kunnen bieden. De tent blijft staan tot 15 oktober, want dan gaan de korfballers de zaal in. „De tentenverhuurder deed daar niet moeilijk over, die heeft toch geen werk omdat alle evenementen stil staan.”

Met de storm van de afgelopen week heeft de tent haar vuurdoop doorstaan. Het verwondert De Beer niet: „Want er zitten haringen in van een meter diep.” Hij is blij met de oplossing: „En bijna alle reacties zijn positief.”

ASVD Korfbal