De huidige situatie bij Roggebotsluis.
De huidige situatie bij Roggebotsluis. Foto: eigen foto

Mobilis, Van Gelder en Van den Herik voeren werk Roggebot uit voor 100 miljoen

Algemeen


DRONTEN - De bedrijven Mobilis, Van Gelder en Van den Herik gaan de werkzaamheden bij het knooppunt Roggebot uitvoeren. De provincies Flevoland en Overijssel en het ministerie van I en W investeren samen 100 miljoen euro in dit project.

Vandaag werd de overeenkomst ondertekend door onder meer gedeputeerde Jan de Reus van Flevoland en vertegenwoordigers van de drie bedrijven. Het project bestaat uit de sloop van de Roggebotsluis, de bouw van een nieuwe brug en het opnieuw inrichten van de Hanzeweg (N307). „De aannemer heeft beloofd om de hinder voor de omgeving zo klein mogelijk te houden”, zegt gedeputeerde Bert Boerman van Oijverijssel.

Voorbereidingen

Inmiddels zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden al te zien. Na de zomer is begonnen met het verleggen van kabels en leidingen in het gebied. „Voor de toeritten van de nieuwe brug beginnen we in januari 2021 met het opbrengen van zand, zodat zich dat kan zetten”, zegt Robert Maat namens de drie bedrijven.

„De nieuwe brug wordt naast de huidige weg boven de sluis gebouwd, zodat tijdens de gehele bouwperiode het verkeer gewoon door kan rijden en de veiligheid voor weggebruikers en bouwers gegarandeerd is”, vervolgt Maat.

Knooppunt Roggebot

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden