Carolina Verhoeven gaat bibliotheken langs met lezing over culinaire levensloop

Cultuur

DRONTEN - Waarom eten we beschuit met muisjes bij een geboorte? En cake bij een begrafenis? En eieren met Pasen? Ieder volk heeft  zijn eigen tradities rondom voeding. Carolina Verhoeven gaat op dinsdag 10 november de drie bibliotheken van de gemeente Dronten langs met een lezing over dit onderwerp.

Verhoeven is culinair etnoloog bij Stichting Culinair Erfgoed Centrum. Haar lezing ‘Van wieg tot graf’ gaat over de culinaire levensloop van de mens. Ook bespreekt ze de eetgeschiedenis van de Flevopolder.?

Stichting Culinair Erfgoed Centrum stelt zich als doel een overzicht te geven van de eetcultuur in Nederland en de geschiedenis van de plattelandskeuken. Carolina: „Vaak wordt er alleen gesproken over wat er verdwenen is, maar laten we eens kijken naar wat er behouden bleef.”

Culturele lezingen?

  • Dronten: dinsdag 10 november, 10 uur.
  • Biddinghuizen: dinsdag 10 november, 13 uur.
  • Swifterbant: dinsdag 10 november, 15.15 uur.