Drie dorpen schrappen Lichtjestour: „Anderhalve meter is niet te handhaven”

Algemeen

DRONTEN - Er komt dit jaar geen Lichtjestour in de drie dorpen van de gemeente Dronten. Dat hebben de drie evenementenstichtingen besloten in overleg met de gemeente .

STADronten hoopte tot voor kort nog, dat de Lichtjestour in aangepaste vorm toch door zou kunnen gaan, zonder grote bijeenkomst op het Meerpaalplein. Inmiddels is daar van afgezien. „De organisatie kan onmogelijk de veiligheid van vrijwilligers en bezoekers garanderen”, stelt de stichting samen met de collega’s uit Biddinghuizen (De IJsvogel) en Swifterbant (De Klokbeker).

Tractoren

De Lichtjestour wordt sinds 2016 kort voor de Kerst gehouden en bestaat uit een optocht van met lichtjes versierde tractoren. Het evenement begon in Dronten en ging daarna ook naar de andere dorpen.

„De draaiboeken liggen klaar, de tractoren en hun chauffeurs enthousiast om er weer een geweldig evenement van te maken, maar helaas”, aldus de drie stichtingen in een gezamenlijk persbericht, „De anderhalve meter maatregel is niet te handhaven bij een evenement wat zoveel bezoekers trekt, en waar zoveel vrijwilligers bij betrokken zijn.”