AED.
AED. ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Vind een AED

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. De gemeente Dronten heeft zich ten doel gesteld om een sluitend netwerk van AED’s op te zetten, zodat inwoners bij hartfalen snel geholpen kunnen worden.

Het privé aanschaffen van een AED is een dure grap, het apparaat kost gauw meer dan duizend euro. Daarom geven veel gemeenten aan inwoners subsidie bij het aanschaffen van een AED die ook door andere inwoners kunnen worden gebruikt.

De gemeente Dronten kent geen subsidie voor het privé aanschaffen van een AED. Vorig jaar september meldde de gemeente Dronten dat het AED-netwerk in Dronten alle kernen met honderd procent dekt. Een speciale werkgroep van betrokken inwoners had zich met de dekking van AED beziggehouden en voor deze 100% dekking gezorgd. Wethouder Irene Korting meldde toen trots: „Door de inzet en grote betrokkenheid van de leden van de werkgroep hebben we samen een dekkend netwerk gerealiseerd van AED’s.”

Ondanks dat de gemeente een 100% dekking meldt, is het snel vinden van een AED niet gemakkelijk. Vind maar eens een 24 uur beschikbare AED in je buurt. Een overzicht van beschikbare AED’s op de website van de gemeente en een subsidieregeling voor nog meer AED’s in Dronten zou een goede zaak zijn.

Dubbel en Dwars Dronten

!