De milieustraat van de gemeente Dronten.
De milieustraat van de gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Drontenaren vinden dat mensen met meer afval ook meer moeten betalen

Gemeente

DRONTEN - 51% van de Drontenaren vindt dat huishoudens met meer afval meer moeten betalen. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente Dronten over afval, die door 1.200 inwoners is ingevuld. 31% vindt dat alle huishoudens even veel moeten betalen, ongeacht de hoeveelheid afval.

Inwoners mogen jaarlijks 100 kilogram afval gratis naar de milieustraat brengen. Vorig jaar was dat nog 300 kilo. De gemeente heeft de Drontenaren gevraagd of ze jaarlijks 5 tot 10 euro extra willen betalen als het weer 300 kilogram wordt. 69% van de deelnemers vindt dit geen goed idee. „Nee, ik betaal al genoeg afvalstoffenheffing”, zegt de helft van de geënquêteerden.

Scheiden is belangrijk

Het gemeentebestuur wil de resultaten van de enquête gebruiken voor een nieuw beleidsplan rond afval. Uit de raadpleging blijkt dat zo’n 77% afval scheiden belangrijk of heel belangrijk vindt. 

Deelnemers gaven aan dat afval scheiden beter gaat wanneer het financieel aantrekkelijker wordt, er een mobiele milieustraat beschikbaar komt en er meer voorlichting is over PMD afval.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 9 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 9 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 10 uur geleden