A6 gaat volgend jaar helemaal op de schop, ook onderzoek naar zonnepanelen

Algemeen

DRONTEN - Rijkswaterstaat gaat de A6 tussen Lelystad-noord en de Ketelbrug in 2021 grondig aanpakken. De aanleg van een zonnepark langs de snelweg maakt nog geen onderdeel uit van deze plannen. Naar de mogelijkheden van zonnepanelen wordt nog onderzoek gedaan.

Op het weggedeelte in de gemeente Dronten is het asfalt volgens Rijkswaterstaat aan onderhoud toe. Ook hebben de duikers, de betonnen verbindingen tussen twee wateren, het einde van hun levensduur bereikt.

Weg is te smal

ā€žDaarnaast is de weg te smal om grootschalig onderhoud uit te voeren met zo weinig mogelijk hinder en zijn de vluchtstroken niet breed genoeg voor hulpdiensten om veilig te kunnen werkenā€, schrijft Rijkswaterstaat over de A6.

De werkzaamheden beginnen na de jaarwisseling en moeten in het jaar 2021 worden afgerond. ā€žDat gaat helaas niet zonder hinder. De aannemer moet op bepaalde momenten het traject deels of volledig afsluiten om veilig te kunnen werkenā€, waarschuwt het Rijk.

Zonnepanelen

Ondertussen verkennen de gemeenten Dronten en Lelystad, de provincie Flevoland, netbeheerder Liander en het Rijk samen de mogelijkheden voor zonnepanelen langs de A6 en in de middenberm. Daarbij gaat het om het gedeelte tussen Almere-Oostvaarders en de Ketelbrug.

ā€žEr wordt onder andere gekeken naar de financiĆ«le haalbaarheid, de verkeersveiligheid, landschappelijke inpassing, ecologie en de impact op het elektriciteitsnetwerkā€, aldus Rijkswaterstaat.

De resultaten van de verkenning worden in de zomer van 2021 verwacht. Vervolgens besluiten de betrokkenen of er een vervolg komt.

Zonnepark A6

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden