Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Drontenaren vragen massaal om de GFT-container vaker te legen, vooral in de zomer

Gemeente

DRONTEN - De GFT-container vaker legen, vooral in de zomer. Dat is een opmerking die vaak terugkomt in de gemeentelijke enquête over afval. In de raadpleging stelt de gemeente enkele open vragen, waaronder: heeft u een idee hoe we ervoor kunnen zorgen dat er minder gft-afval wordt weggegooid in de ondergrondse containers? Hieronder alle antwoorden.

  1. Een duidelijke of ludieke Sticker op de ondergrondse container!!
  2. Controle op hoeveelheid en welk afval. Er word nu ook sloop en tuin afval en bedrijfsafval gedumpt in de ondergrondse containers, weeg installatie is een deel van de oplossing waardoor de afvalstoffen heffing om laag kan en de vervuiler betaald.
  3. Vaker ophalen in de zomermaanden. Het stinkt heel erg met warm weer
  4. Op proef compostbakken uitlenen. Wellicht dat hier animo voor is, wanneer men zelf niet de aanschaf hoeft te doen.
  5. Thuis composteren ondersteunen! Subsidie, gratis bakken of uitleg. Zouden veel meer mensen het doen!
  6. Wellicht is een GFT ondergrondse container een idee, meer rolcontainers of dat de bak vaker wordt opgehaald
  7. Gewoon weer een container aan huis. En dat je meer voor niets af mag geven bij de stort.Tis toch geen vertoning dat je met je vuilniszak over straat moet.
  8. Kleinere containers die daardoor minder stank en dus minder overlast veroorzaken 
  9. Stort goedkoper maken en meer kilo’s gratis of grofvuil route rijden
  10. Vaker de gft container legen. Bij zomerse temperaturen is het onmogelijk om gft netjes te bewaren in de container
  11. Misschien de mogelijkheid bieden om een klein afvalbakje op te halen die je in de keuken kunt plaatsen. En te zorgen voor eco afvalzakjes.
  12. Gft vaker Kostenloos ophalen, eetafval lokt /vliegen maaien als t 2 weken in de bak zit.
  13. veel mensen ervaren de stank en vervuiling van de GFT container negatief. Als het betaalbaar is zou het helpen om composteerbare zakken te verstrekken zodat de container “schoon” blijft en stank beter afgesloten wordt. Het zou misschien zelfs denkbaar zijn om de zakken van plastic en gft in één container te doen omdat het vrij eenvoudig is om deze machinaal te scheiden. Dan is voor beide soorten de ophaal frequentie zelfs elke week.
  14. wekelijks ophalen (in de zomer, vanwege het snoeiafval)
  15. Zorgen voor plekken voor het sporten van snoei-afval. Op sommige plekken staan in de herfst hekwerken, waarbinnen blad kan worden verzameld. Dit zou ook voor snoei-afval kunnen worden gedaan. Maar dan wel op veel meer plekken. Of de mogelijkheid bieden het GFT vaker te laten legen.
  16. In de zomer vaker de gft ophalen
  17. belonen
  18. Leeg in de zomer deze container elke week en in de winter wanneer er minder tuinafval is, de huidige frequentie aanhouden. Niet zeuren over geld want dit hoort gewoon tot kerntaak van gemeentes. Wees niet naïef anders storten mensen het illegaal
  19. In de zomer maanden wekelijks legen. En wintermaanden 1x per maand
  20. vaker legen, zeker in de zomertijd
  21. Duidelijke aanwijzing op de container
  22. per gewicht laten betalen bij de ondergrondse container, samen met een bewustwordingscampagne voor milieu en kosten
  23. Betere voorlichting
  24. In de (Warme) zomermaanden gooien wij geen voedsel in de gft-bak i.v.m. maden. De gft-bak wat vaker legen in deze maanden zou dat tegengaan
  25. de publieke aandacht hier voor vragen middels een leuke campagne. Is in mijn beleving een kwestie van aandacht. Afval scheiden is niet lastig. Als je het maar in de buurt gemakkelijk kwijt kan.
  26. Iedere week de gftcontainer legen
  27. Bied laagbouw-inwoners een compostbank aan
  28. Voorlichting geven, bv thuis meer kleine afvalbakken per soort neerzetten.
  29. Geen goud vragen, terwijl de burger zelf het meeste moeite moet doen. Hoe meer je dient te betalen, hoe groter het gevoel wordt dat iets wel even mag
  30. Vaker legen zodat er geen maden uit de bak lopen en het tuinafval normaal mee kan.
  31. Vaker legen in de zomer
  32. Met name in de groei periode de GFT bak vaker legen omdat deze snel vol raakt na bijvoorbeeld het doen van de tuin.
  33. Op de lade van de container een sticker plakken. Niet met rood maar groen geaccentueerd.
  34. Wekelijks container legen. Ik wil ‘s zomers geen vliegen/maden/stank
  35. betere mogelijkheden bieden om gft in te leveren. Kan door vaker langs te komen, maar kan ook door bigbags uit te geven en op verzoek weer op te halen.
  36. Vaker de gft container legen zodat die minder gaat stinken 
  37. Belonen i.p.v. straffen 300 kg hadden we en die draaien jullie terug 
  38. Gratis accepteren bij de gemeentewerf 
  39. Handhaven!
  40. Nee, want als ik teveel heb/ grotere stukken heb, dan gooi ik dit op de trailer en breng het naar de afvalstraat van de gemeente. Kost me wat geld, maar ik ben er wel vanaf. Zo zou eenieder dus moeten denken.
  41. Vaker Gft ophalen in het seizoen.
  42. 1 keer per week container leegmaken aan huis in de zomermaanden
  43. Ophouden met deze onzin er zijn machines bij afval schouders die het toch doen en die doen het beter dit is alleen voor de schijn
  44. Meer duidelijkheid wat er allemaal in mag (luiers mogen bijvoorbeeld hier wel, maar lang niet overal. Waar we vandaan komen niet dus dat was wennen, maar wel ideaal)Meer tips hoe je in huis al kan scheiden zonder dat je voor elk wissewasje naar de containermoet lopen of 10 bakken in huis hebt staan. Gedacht aan de prullenbak in de badkamer...daar zitten bij ons o.a. luiers in maar ook andere vieze dingen. Die worden dusniet altijd uitgezocht voor groen container. Een bak of zak er naast zou dus handig zijn maarneemt teveel ruimte in onze douche in en staat weer slordig terwijl we zoveel mogelijk eenvoud willen etc.
  45. 1. stickers plakken op de containers met plaatjes erop waar ze voor zijn. In de meeste gemeenten is de GFT container groen. 2. De gft containers iets vaker legen in de zomer en herfst 3. milieustraat zoveel mogelijk gratis. Wij willen wel betalen maar ik denk het gros niet. En als je een kleine portemonnee hebt, kan ik me dat best voorstellen.
  46. handsfree systeem want bediening nu vaak te smerig voor woorden 
  47. Betalingssysteem invoeren per kilo afval 
  48. Kleine containertjes voor op het aanrecht. 
  49. In de zomerperiode en in de snoeiperiode wekelijks de GFT container legen.
  50. 1. GFT vaker ophalen 1x per week: voorjaar i.v.m. snoeien, zomers i.v.m. stank en herfst i.v.m. blad. ‘s Winters 1x per 2 weken. 2. Betalen voor ondergrondse containers. Mensen hebben een compleet groot dieren in kleine delen gezaagd en zo afgevoerd. Ook storten mensen dode buxushagen. Grof afval wordt in stukken gebroken en zo afgevoerd in ondergrondse container. 3. Pas instellen op maximaal 2x per week storten in ondergrondse container 4. Vrij te storten kilo’s bij milieustraat weer terug naar 300 kilo.
  51. Het is een kwestie van mentaliteit, en opvoeding, wil je er aan meewerken om afval te scheiden, ik denk dat het vaak gemakzucht is om alles in 1 bak te gooien. Hoe verander je dat? Bijvoorbeeld op alle scholen een setje afvalbakken naast elkaar, voor gft, plastic, papier en restafval, zodat kinderen het op school leren en het thuis en later als volwassene kunnen overnemen. Jaren geleden heb ik zo’n rijtje afvalbakken al gezien op het station van Antwerpen.
  52. Extra ophalen in de zomer, maar dat mag niets extra kosten. Brengen bij de gemeentewerf is namelijk oneindig veel duurder dan bijv. Lelystad. Dat is bizar.
  53. Zomers vaker de container legen want bij heel warm weer wil ik geen maden ed. in de container omdat het afval er te lang in ligt.
  54. Mensen minder weggooien, fabrikanten en winkeliers minder verpakking gebruiken. Het is niet normaal dat een komkommer in plastic wordt verpakt, dat appels worden verpakt aangeboden etc. etc.
  55. 300 kg weer invoeren gratis
  56. Gft vaker legen.
  57. In de zomer vaker legen. Em verder denk ik dat je dat niet kan veranderen. Al die extra afvalbakken in je keuken
  58. Extra gft container uitreiken
  59. Iets kleinere containers die wekelijks geleegd worden, waardoor het niet zo gaat stinken.
  60. Stel biozakken ter beschikking voor etensresten. Breid de restafval containers uit met een ingang voor dit bioafval
  61. meer kilo’s naar de milieustraat kunnen brengen
  62. Kwestie van opvoeden. Begin op de scholen. En controleren bij huidig ophaalsysteem. Want als er een zwerm vliegen boven de papierbak hangt kun je je afvragen of dat logisch is.
  63. Minder door de bewoners laten scheiden en dit extern laten doen. Minder foutgevoelig en het staat niet in verhouding om de kosten voor GBLT te verhogen terwijl de bewoners zelf het werk moeten doen
  64. Milieustraat gratis voor extra afval.
  65. Door deze bakken vaker te legen
  66. informeren. Overzicht wat mag in welke bak. reeds vaak op externe website moeten zoeken wat in welke bak mag.
  67. Containers vaker legen
  68. Een beloningsconcept en dan zonder dat iets anders weer qua prijs omhoog gaat
  69. Meer ondergrondse containers plaatsen. Er kunnen nog teveel huishouden hun gft afval niet kwijt omdat ze bij hun appartement geen gft container hebben!
  70. vaker gft containers legen
  71. Verwijder de ondergrondse containers.
  72. mensen bewust maken wat er gebeurd.
  73. Vaker laten ophalen of grotere containers geven.
  74. Vaker inzamelen in de zomer zodat de containers niet gaan stinken en er geen maden groeien
  75. Gratis naar milieustraat
  76. Opvoeden van de gebruikers. Ik heb een grote tuin maar geen tuinman die de tuin doet zoals mijn buren, dus stort ik mijn tuinrest in de bakken van mijn buren.
  77. De mogelijkheden voor het storten van grofvuil vereenvoudigen. Nu gaat er volgens mij veel in zoals bouwafval, ander puin, etc.
  78. Er een container voor plaatsen
  79. Gratis storten bij de milieustraat net zoals Lelystad, kampen en Almere.
  80. Vaker ophalen. Zeker in de zomer. Het gaat rotten en stinken in de GFT.
  81. Is een mentaliteit
  82. Vaker ophalen, zeker in de zomer.
  83. Achteraf scheiden bij de afvalverwerker
  84. Vaker ophalen wellicht, afhankelijk van de crux van het probleem.
  85. Ik verwacht goede resultaten als mensen moeten betalen voor hun rest afval.
  86. Alleen is het leven al erg duur voor veel mensen / gezinnen....
  87. Meer voorlichting
  88. Meer gratis kilo’s of in de maanden waarin mensen veel in de tuin werken (t/m september) vaker containers legen.
  89. Niet zeuren en gewoon legen, raar afval beleid
  90. Vaker ophalenmogelijkheden creëren om bijv. weg te brengen in ruil voor compostin snoeiseizoen vaker ophaaldagen organiseren
  91. Vaker de gft container legen
  92. Uiteraard zullen mensen nu diftar roepen maar dan verdwijnt het in de pmd bak onderin.
  93. Even logisch nadenken.
  94. Duidelijk op papier zetten wat er bij de gft mag.
  95. In de snoeitijd zorgen dat mensen hun tuinafval ergens kwijt kunnen. Dit is minstens twee keer per jaar nodig. In het voorjaar en in het najaar.
  96. Veel meer controle in de avonduren en laat inwoners compostbak gebruiken.
  97. De ondergrondse bak had nooit geplaatst moeten worden. Veel mensen gooien nu al hun afval illegaal erin of leggen het ernaast dit kost de gemeente veel kosten en omwonende veel ergernis
  98. Seizoensmatig vaker de gft container legen
  99. In de zomer alle weken inzamelen, en in 3 à 4 maal per jaar een zgn. takken route rijden (zie bv gemeente Elburg en Oldebroek).
  100. Bakje op aanrecht. Zeker weten dat er iets goeds mee gebeurt Vraag is waar komt dat veel voor?
  101. Vermoedelijk waar appartementen staan en GFT niet aparte container heeft. Natuurlijk is dit een lastig probleem. Bestaat er een mogelijkheid voor een verzamelcontainer GFT...
  102. Ja door dit gratis bij de milieustraat in te leveren zoals dit ook in Almere het geval is. Dan hoeven de mensen met een laag inkomen dit ook niet meer in het bos te dumpen. Een ander punt is dat voor het wegbrengen van GFT je meestal een aanhanger nodig hebt. Wanneer de milieustraat aanhangers beschikbaar zou stellen dan zouden de mensen een aanhanger op kunnen halen om hun GFT afval bij de milieustraat aan te bieden. Dan zou er ook minder gereden hoeven te worden met vrachtwagens die het GFT afval nu ophalen. Ik zou graag even heen en weer naar de milieustraat rijden om daar een aanhanger te halen waarmee ik het GFT afval kan wegbrengen. Mensen met een grotere tuin hebben nu eenmaal niet genoeg aan 1 GFT container die slechts 1x per week wordt geleegd. Daardoor verdwijnt veel GFT afval in de ondergrondse restafval containers.
  103. Scheidt je GFT afval, door zelf te composteren. Dat doen wij ook! Zo hoef ik geen mest op mijn tuin te strooien.
  104. Een extra groencontainer voor huizen met grote tuinen - met een beetje snoeien zit de container erg snel vol. Of in het groeiseizoen wekelijk legen.
  105. Elke week gft ophalen, zeker in de zomer.
  106. Geen ondergrondse containers meer maar een extra bak. Dan kan je het via een camera zien bij het afstorten van de container.
  107. Sommige mensen interesseert zich hier niet voor
  108. Registreren of gft-container elke 2 weken ter leging wordt aangeboden, zo niet bewoners persoonlijk naar redenen vragen; uitwijken naar ondergrondse container is vaak gemakzucht.
  109. Kleine afvalbakken voor op aanrecht of in kast beschikbaar stellen of voor nette prijs. Wij hebben een kleine afvalbak laten inbouwen bij aanschaf nieuwe keuken. Daardoor veel eenvoudiger om GFT te scheiden. Kost geen moeite om het te scheiden.
  110. Stop met het “scheiden aan de bron” en ga centraal scheiden. Heeft twee voordelen, is uiteindelijk goedkoper en de scheidingsgraad stijgt van ca 30% naar ca85%.
  111. Vaker ophalen in de zomer
  112. Vaker de containers legen
  113. Evt. vaker langskomen
  114. In de zomermaanden elke week GFT ophalen, grasmaaien / struiken snoeien zorgt voor veel meer GFT dan in de wintermanden. Daarnaast stinkt de bak in de zomer sneller door de warmte.
  115. Zet een aparte container voor Gft bij de ondergrondse voor de mensen met een tuin die veel tuinafval hebben in het voorjaar daar de afval op juiste wijze kunnen scheiden
  116. een ondergrondse GFT. In de zomer vaak kans op maden ed. 2 weken is dan erg lang wachten met alles, dus sneller in de restafval, da’s zonde. het is te weinig om bijv. in de zomer 2 x pr week GFT op te halen
  117. Scheiden laten over laten door machines/robotisering. Ik heb begrepen dat dit effectiever en goedkoper is dan dit over laten aan mensen. Dus afvalscheiden opheffen.
  118. Vaker ophalen. Om ongedierte te voorkomen met name in de winter. I.v.m. vlees en maden. Maar ook omdat als het vaker wordt opgehaald gaat het minder stinken als je er nat voedsel in doet
  119. Net als de gele zakken misschien ook composteerbare zakken uitdelen zodat de container schoner/frisser blijft.
  120. Vaker ophalen in snoeiperiode.Beleid voor buxus niet wijzigen. Eerste keer gevraagd en er was geen beleid, doe maar bij gft. Toen was restafval. Nu weer apart.
  121. Alles op 1 plek ontvangen en dan uitsorteren
  122. Mensen nog meer informeren hierover
  123. De kilo’s bij de stort verhogen of zelfs onbeperkt maken. In Lelystad kost het niks.
  124. Gratis
  125. Vaker de bruine container legen. Zeker in de zomermaanden dan gaat de bruine container zo stinken.
  126. In de zomermanden vaker legen want als er tuinafval bij zit is hij zo vol
  127. Gratis stort invoeren milieustraat.
  128. Geen idee maar in ons appartementen gebouw is geen GFT container
  129. vaker ophalen
  130. Camera. Pasregistratie.
  131. Vaker gft halen. Mensen vinden in de zomer de container snel gaan stinken. En gooien het dan al snel in de ondergrondse containers
  132. Door het apart inzamelen bij hoogbouw. Deze mensen hebben geen gft container en moeten het bij het restafval doen.
  133. centraal laten scheiden
  134. Stickers op de container plakken, bij fout aanbieden of er naast gooien €. 130,00 boete.Doen ze ook in Rotterdam.
  135. In de zomermaanden wekelijks legen. Dit voorkomt ongedierte en in de zomer heb je meer tuinafval. Langs de bosranden van die korven plaatsen waar tuin/snoeihout kan worden gedumpt. Gebeurt in het najaar ook voor bladeren.
  136. Een beloningssysteem invoeren
  137. meer voorlichting, maar ook een andere verwerkingstechniek: biologische droging. Ziewww.origino.nl : ik kan daar mee helpen. Gf (zonder t fractie) in restafval werkt dan juist positief
  138. Gratis de containers laten reinigen zodat ze de zomermaanden niet zo stinken
  139. vaker legen, en een mogelijkheid bieden voor ophalen snoei afval van de heg
  140. GFT inzamelen in biozakken die daarna in de GFT container verzameld worden. Geeft minder stank en de larven blijven in de zak zitten.
  141. een grofvuil container plaatsen. Ik woon aan het eind van een looproute vanuit de wijk naar de container en zie mensen met grofvuil en zelfs verfbussen naar de container gaan
  142. GFT ondergrondse container toevoegen
  143. In de lente en de herfst vaker ophalen, of centrale bakken plaatsen voor GFT
  144. Bewoners bewuster maken! Informatie verstrekking begrijpelijk maken voor alle inwoners.
  145. weet zou een beter consumenten aanbod voor afval scheidende prullenbakkenmoeten komen en ruimer qua formaat
  146. Misschien is het een idee om het gecomposteerde gft-afval gratis beschikbaar te stellen voor bewoners
  147. kleine containers (prullenbakjes ) voor binnenshuis.
  148. grote stinken vaak, en wil je niet dicht bij je zelf hebben staan.
  149. Meer ondergrondse scheidingscontainer, papier, gft, glas. Naast de rest container. Niet ergens ver weg.
  150. De mensen die zich daar niet aan houden bewuster maken. Ik lees nu voor het eerst dat die zo’n hoog percentage is.
  151. vaker ophalen, of ook naast restcontainer, groen afval container plaatsen.
  152. Vaker gft afval ophalen, zodat de container tenminste niet te snel vol raakt of gaat stinken en ongedierte aantrekt.
  153. gratis naar de gemeente werf
  154. Door in de lente en zomer de gft bak vaker te legen.Niemand zit op die vieze maden te wachten.
  155. De meeste woningen hebben een riante tuin, en velen met groen, iedereen heeft dezelfde maat bak, vooral in de zomermaanden wel eens lastig
  156. Vaker gft-container legen zonder bij betaling
  157. Containers in de zomer 1 keer per week legen zonder extra kosten. Containers zonder kosten reinigen bv 1 keer in de maand
  158. GFT-bak vaker laten ophalen, als dat kostentechnisch uit kan
  159. In de zomer deze vaker ophalen.
  160. Handhaving / controle. Er zijn hier bewoners die GEEN gft en/of pmd kliko gebruiken.
  161. Papieren zakjes of bakje verstrekken voor verzamelen gft in de keuken
  162. De ondergrondse container op sommige plaatsen ( aanlegplaatsen pleziervaart) ook zonder pasje toegankelijk maken.
  163. Een bak die niet stinkt en geen ruimte in beslag neemt
  164. Voorlichting
  165. Vaker de GFT container ledigen in de zomermaanden - in ieder geval in wijken met grote tuinen of waar ze doorgaans heel vol zitten (onze buren hebben hetzelfde probleem)
  166. Zorgen dat er vaker geleegd wordt. De bruine container zit vaak te vol. Maar niet extra daarvoor betalen, Dronten is al veel te duur in de afvalstoffenheffing t.o.v. andere gemeentes.
  167. Afval gratis storten bij de milieustraat i.p.v. die achterlijke woeker prijzen rekenen....
  168. der zakken controleren per steekproef. stickers op de ondergrondse containers met boete 130 euro, wanneer afval niet goed wordt aangeboden of er naast wordt geplaatst. Doen ze ook in Rotterdam
  169. Diftar invoeren
  170. Strafbaar makenEen voor iedereen te begrijpen uitleg met veel plaatjes maken met de kringloop van plant en vrucht via GFT en compost weer naar plant en vrucht.
  171. Duidelijke instructies verspreiden
  172. Vaker legen van GFT container.
  173. Afspraken met leveranciers om mooie scheiding prullenbakken voor thuis tegen een gereduceerde prijs kunnen leveren.
  174. Gft wekelijks op laten halen zeker in zomerperiode i.v.m. maden
  175. Stop met scheiden
  176. Meest moeilijke weg, mensen opvoeden!
  177. Nog beter een folder naar iedereen sturen wat er in de gft afval moet. Zodat het duidelijk is
  178. Vaste (ondergrondse of bovengrondse) containers plaatsen waar men het gft afval te allen tijde kwijt kan. Ik vermoed dat veel mensen gft afval met het restafval weggooien om ongedierte en stank te voorkomen in de eigen container bij huis.
  179. Bij ons is wel een gft-afvalcontainers geplaatst maar kan (nog) niet gebruikt worden. Idee:hier meer containers in de wijken plaatsen.
  180. Milieu straat gratis brengen
  181. Breng het bedrag van € 100,- vrije stort weer omhoog.
  182. Geen kosten vragen voor legingen en ondergrondse container
  183. Gratis stortingsmogelijkheid
  184. Dan zou het GFT vaker opgehaald moeten worden, dus weer wekelijks
  185. Aparte container voor gft of vaker gft ophalen aan huis
  186. Gft container vaker legen
  187. Voor sommige is het gemak. Andere begrijpen niet wat waar moet en weer andere gooien zomers alles in de ondergronds
  188. ja ondergrondse containers verwijderen en gewoon rest afval ophalen
  189. Een stortplaats maken voor tuinafval of elke week de gft container legen.
  190. Ja vaker kliko legen
  191. Meer bewustwording.
  192. Bij appartementen en daar komen er steeds meer van, moet het gft afval Bij het restafval.Ook speelt mee dat er maar 100 kg gratis naar de stort kan.
  193. Handhaven. Indien mogelijk sensor aanbrengen in container. alleen gebruikers in de wijk waar de container staat gebruik ervan laten maken en geen anderen zoals nu. Iedereen uit het dorp kan overal gebruik maken van de ondergrondse containers.
  194. Afvoer van rest afval bijhouden per huishouden
  195. Extra container of vaker ophalen om leeg te maken
  196. alles gezamenlijk d.m.v. 1 container ophalen. En investeren in een juiste afvalscheider. Zodat vrijwel alles juist gefilterd wordt. Meer efficiënter in transport. Ruimte van containers is minder. Vakere afhaal van stinkende producten. En een ieder heeft vanuit niets ineens maatwerk tot aan de deur
  197. In groei- en snoeiperiode aanbieden gft frequenter op te halen, vergelijkbaar met de buxus ophaal voorziening
  198. Boetes uitdelen door BOA’s/Wijkagent
  199. Vaker legen of verzamel korven voor blad, gras, etc. plaatsen.
  200. Afbreekbare geurzakjes leveren
  201. vaker op attenderenFlyer
  202. Niet dreigen met hogere kosten
  203. Beginnen bij de bron, met een goede uitleg en begeleiding middels tekst en beeld. Maar zeker doorgeven tot de scholen kinderen Pakken dit goed op.
  204. zet duidelijk op de container dat deze niet voor tuinafval is.
  205. Registratie van de pas, betalen per stort
  206. Meer informatie verstrekken in de media.
  207. Geen verpakte groenten meer, maar los
  208. De gft container vaker ophalen
  209. Voor tuinafval bigbags leveren op aanvraag en gratis verwerken
  210. Pasjes op naam uitgeven! Huidig systeem is echt waardeloos. Bouwbedrijven dumpen massaal afval in de ondergrondse container. Gemeente meerdere meldingen gekregen maar doet er niks mee.
  211. Betere gedragscampagnes
  212. Vaker (elke week in de zomer) gft container ophalen
  213. Het lijkt me belangrijk na te gaan wat voor soort gft-afval het is: uit het huishouden (etensresten bv) of uit de tuin. Het één vraagt een andere aanpak dan het andere, dunkt mij. Huishoudelijk gft-afval zou wel eens meer met ongeïnteresseerdheid wat betreft afvalscheiding te maken kunnen hebben. terwijl tuinafval - zo den ik - meer te maken heeft met te weinig ruimte in de gft container. Is het een idee om specifieke keuken-gft-afvalbakjes aan te bieden?
  214. Betalen voor afval weggooien. Maar snij daarmee in eigen vingers! Maar is enige manier Nog meer duidelijke voorlichting
  215. Maak apart verzamelen makkelijk. We hadden al drie verschillende afvalbakken in ons keukenkastje en dan hadden we plastic maar hangen aan een deur. Er zit een grens aan wat praktisch blijft qua afvalscheiden.
  216. Wat zeker niet helpt is enorme investeringen doen in ondergrondse systemen, meer inzet vragen van de burger die het moet scheiden en rest ver weg moet brengen. En dan nog gaan zeuren dat afval duurder is geworden terwijl het systeem goedkoper zou zijn. Beloningen is het enige dat werkt. Niet straffen
  217. En bedenk iets voor eenpersoonshuishoudens. Een grote groep voor wie het scheiden niet makkelijk is. Dus lever aan hen een afvalsysteem ket verschillende vakken met genoeg ruimte voor alles. Denk ook aan papier en glas in dit systeem.
  218. Een gftbakje beschikbaar stellen waarmee het voor een huishouden makkelijker is om het gft te splitsen van restafval. Dit zou dan een bak moeten zijn die makkelijk te legen is en goed af te sluiten.
  219. Voor snoeiafval een aangepast tarief rekenen bij de milieustraatop meerdere plekken in de kernen verzamelkorven plaatsen om snoeiafval in te kunnen deponeren. En dat ook goed kenbaar maken aan de inwoners.
  220. GFT container vaker legen. Met een tuin is 1 keer per 2 weken te weinig.
  221. Straffen(boetes) en belonen.Nog beter: digitaliseer de containers en laat de grootste vervuiler betalen voor volume en kwaliteit
  222. Tijdens de snoeiperiode de GFT-afval container vaker legen.
  223. Milieustraat toegankelijker maken (zonder kosten).
  224. Depots in dorpen en wijken maken voor storten groot tuinafval.
  225. Voorlichten, communiceren, voorlichten, etc.
  226. Vaker komen legen. Als ik veel snoeiafval heb, kan ik het niet kwijt. Ik bewaar het maar het duurt erg lang voordat ik alle bladafval kwijt ben en betalen voor GFT vind ik belachelijk.
  227. Geen idee wat voor gft afval het is. Zomers is vlees afval een probleem. Tuinafval gooi ikliever in de gft maar door ruimtegebrek ....
  228. Geef beter uitleg te over gebruiken zakjes tegen maden
  229. Stimuleren om gescheiden afvalbakken te kopen
  230. Ondergrondse containers verwijderen.
  231. Laat zien wat er mee gebeurd. Voordelen milieu e.d. niet te vaak maar iets vaker dan nu.
  232. Betere voorlichting hoe we afval kunnen scheiden
  233. Bewoners nog meer wijzen op de eigen verantwoordelijkheid
  234. Meer voorlichting en gratis compost
  235. Het is soms echt lastig om te bepalen wat GFT is en wanneer het toch in de restafvalbak moet. Als ik twijfel gooi ik het liever niet in de GFT want als het fout is, is daarmee het GFT waardeloos geworden. En dit zullen meer mensen hebben. Wat wel en niet ergens in mag wordt verschillend aangeduid en wordt ook door de gemeente zelf bijgesteld waardoor het lang duurt om daar ook weer aan te wennen. Denk aan de buxus met buxusmot. Eerst mocht het niet gij het GFT, nu wel weer in kleine hoeveelheden. Gegarandeerd dat de komende jaren de buxus met mot gewoon bij het restafval terecht gaat komen. En het verhaal over goedkoper zou ik vooral niet blijven gebruiken om mensen te stimuleren om beter te scheiden als in de praktijk blijkt dat het tarief voor burgers alleen maar verhoogd wordt. Dat roep burgerlijke ongehoorzaamheid op.
  236. Inzetten op bewustwording en goed gedrag positief belonen. Nut en noodzaak delen, informatie bij ondergrondse container plaatsen.
  237. misschien containers laten reinigen ,omdat een plaag van maden te voorkomen daardoor wordt vaak gft in de ondergrondse gegooid door veel mensen
  238. Vaker ophalen
  239. Per gewicht laten betalen
  240. de mensen aanspreken die dat doen en goede voorlichting geven. Proberen ze mee te krijgen.
  241. Frequenter ophalen in voor- en najaar. Minder vaak (nodig) in zomer en vooral winter.
  242. In deze regio zitten veel bedrijven en hobbyisten met het houden van dieren. De gemeente doet veel te weinig om dat te stimuleren dat dit naar deze bedrijven of hobbyisten gaan zodat dit gebruikt kan worden bij het voeren van de dieren.
  243. Ruimere openingstijden milieustraat, bv zaterdags de hele dag open
  244. In ieder geval de verpakking van artikelen. Wat je ook koop, het zit verpakt in plastic. Dat moet anders
  245. Maak de milieustraat gratis
  246. Beloven dat de lasten 5% naar beneden gaan zodra het percentage gedaald is van 32% naar 10%.
  247. Milieustraat langer open
  248. Vaker ophalen. Vooral in het zomerseizoen i.v.m. meer afval en stinken Goede voorlichting
  249. Bij warm weer extra legen, nu gooien mensen het in de ondergrondse om maaien te voorkomen
  250. nog beter scheiden
  251. Vaker legen, zonder betaling!
  252. De fabrikanten verwijten dat ze teveel inpakmateriaal gebruiken en dan ook dubbel op. Soms is het niet eens duidelijk wat waar moet. Als zij nou eens beginnen met de spullen op een normale manier zouden inpakken, zou het voor het milieu een stuk beter zijn. Laat hen voor die rotzooi betalen i.p.v. het op de burgers te verhalen. Zij kunnen er namelijk niets aan doen, de fabrikanten wel. Maar ja, de bedrijven zijn heilig he
  253. De gft container in de groei maanden vaker legen
  254. Voorlichting moet herhaaldelijk uitgevoerd worden.
  255. Meer voorlichting
  256. Vaker de container legen. Gescheiden afval bij de milieu straat gratis maken
  257. geef praktische tips hoe je het afval in de keuken al kan scheiden. Je krijgt nu zo veel afvalzakken in de keuken en daar is eigenlijk geen plek voor plus het is geen gezicht. Als je de restafval weg brengt is het wel zo makkelijk om alles wat er voor de rest nog ligt ook in die zak te stoppen.
  258. Vaker legen
  259. Ik wil liever alles in de ondergrondse gooien. Ik ben dat scheiden zó zat. Je hoort ook steeds vaker dat het helemaal niet voordelig/goed is
  260. Handhaven?
  261. zoals eerder aangegeven extra legen voorjaar en herfst i.v.m. snoei
  262. Vaker ophalen.
  263. Vaker legen, of grotere bak
  264. De restafval container herintroduceren en al die andere containers schrappen..
  265. Goedkoper maken van afval in GFT container
  266. Duidelijke informatie.
  267. Vaker legen. Of kleine emmers die buiten kunnen staan uitdelen. Dan verzamel je het daarin en leeg je t later in de grote container.
  268. de zin van gft is niet duidelijk omdat het zo is dat alles weer op een hoop komt
  269. meer bewustwording
  270. Maak milieu straat gebruiksvriendelijker qua kilo’s en euro
  271. zorgen dat regelmatiger geleegd wordt of extracontainer beschikbaar stellen. Mensen met een grote tuin gooien groenten en fruit afval niet in de gft container.
  272. Vaker container gft legen
  273. Afval achteraf scheiden
  274. Meer controleren.
  275. Vaker de gft legen in de zomermaanden
  276. Meer mogelijkheden gratis storten milieustraat
  277. In zomer frequenter ophalen.
  278. Als dit apart kan worden gestort dan scheelt dat al. Nu is er voor appartementen geen aparte gft stort
  279. Ondergronds inzamelen van gft.
  280. Het tuinafval doen wij wel in de gft bak, het huis gft (bij koken bijvoorbeeld) scheiden wij niet, maar gaat bij het restafval. Ondersteunen van gescheiden inzamelen door te faciliteren in aanschaf gescheiden afvalemmers. Er zijn afvalemmers met 3 bakken op de markt, maar schreeuwend duur. En ik wil geen 3 losse afvalbakken in mijn keuken.
  281. Meer controle bij de ondergrondse container. Vooral s avonds en in het weekend.
  282. Bij het koken wordt het niet goed gescheiden en de gft bak zit snel vol bij bijv. Het snoeien van de heg.
  283. meer promoten van gebruik plastic zakken voor de keuken afvalbak, en dat deze in de GFT afvalcontainer mogen (dichtgeknoopt, voorkomt vliegen/maaien in de zomer
  284. Vanaf april/mei wekelijks + reiniging /container zakken uitdelen Vaker gratis afhalen
  285. In de winter minder ophalen, in de zomer vaker i.v.m. tuinafval. Per saldo blijft het dan hetzelfde.
  286. ja hoor vaker ophalen en het stinkt zomers verschrikkelijk om maar niet te spreken over de maaien , en dan minder betalen als stimulans.
  287. in voor- en najaar verzamelplekken voor tuinafval maken, die kosteloos worden opgehaald
  288. Zomer gratis vaker ophalenGft zakjes aanbieden gratis
  289. vaker ophalen maar niet meer betalen of een container voor GFT bij ondergrondse bijplaatsen
  290. Container in de zomermaanden vaker legen
  291. Vaker gft afval ophalen of op verzoek extra container beschikbaar stellen
  292. Mensen zijn makkelijk en scheiden afval niet goed. Denk niet dat dit een probleem is wat je makkelijk kunt oplossen. Gratis of met korting afvalbakjes voor op het aanrecht aanbieden waar het afval van het koken etc. voor een dag in bewaard kan worden?
  293. Leveren van geschikte afvalzakken voor in de binnen vuilnisbak. De huidige biozakken gaan door het afval stuk. De zakken voor plastic zijn top, graag ook zoiets voor het groente en fruit, dan is het aantrekkelijker om het binnenshuis direct te scheiden
  294. Vaker gft legen. Zeker in de zomer heb je met een siertuin al veel snoei- en grasafval. En je hebt snel maden dus dan is 2 weken wel lang voor er geleegd wordt.
  295. extra legen of extra containers plaatsen ondergronds.
  296. In de snoeitijd wat vaker komen
  297. Elke week GRATIS legen in de zomermaanden. Door de stank gooi ik het dan ook vaker in de restcontainer.
  298. Ondergrondse weghalen en weer gewoon alles in de desbetreffende container. Vol=vol en wordt er niet meer gedumpt.
  299. Betere voorlichting
  300. Belonen voor het goed scheiden. I.p.v. de mensen nu straffen met hogere afvalheffing.
  301. Nog betere voorlichting....... Bewoners mondelinge uitleg en voorlichting geven werkt denk ik heel goed.
  302. Een vorm van beloning geven. Als je moet scheiden en de belasting gaat omhoog is dat niet stimulerend
  303. Alles gratis naar de milieustraat kunnen brengen
  304. Het gratis aanbieden van handige in huis afval scheidende afvalemmers.
  305. Het is veel logischer om rest afval op te halen en PMD afval centraal in de wijk te regelen. Op restafval kan toezicht gehouden worden door de containers te openen voor het legen. Met PMD afval over straat is veel lichter. Zit vaak in doorzichtige zakken. En kan samen geperst worden. Er kan zo meer ingezameld worden voordat er geleegd gaat worden.
  306. Volgens een uitzending in 1 vandaag? is scheiden bij de bron onzin. Robots bij de afvalverwerkend zouden beter kunnen scheiden
  307. Vaker gft legen.
  308. Het gft vaker laten ophalen. Wat ook zou kunnen, meer betalen maar dan onbeperkt kunnen brengen naar milieustraat. Scheelt ook veel andere ongewenste dumpingen. Zeewolde heeft dit systeem ook.
  309. achteraf scheiden
  310. Zorgen dat het afval in zakjes mag. In de zomer is het niet gewenst te lang te laten staan.
  311. belonen voor het beter scheiden van afval
  312. betalen voor gebruik van ondergrondse containers en korting op de belasting (vervuiler betaald
  313. Ondergrondse containers voor restafval, zodat mensen het sneller kwijt kunnen zijn.
  314. Zorgen dat iedereen gaat scheiden
  315. Mensen daarin niet beperken om het naar de gemeentewerf te brengen en de kosten daar flink wat lager te maken. Hier betaal je voor een aanhanger vol groenafval €12,50 extra terwijl het omliggende gemeente niks extra betaald
  316. Betere afvalverwerkers contracteren
  317. Zie vorig bericht, gewoon weer containers inzetten v.d. restafval. En de prijzen v.d. stort naar beneden en de kg omhoog. Er wordt teveel gedumpt, ook in de natuur
  318. Bakken meteen na legen reinigen
  319. afvalstoffenheffing verlagen!
  320. Geef duidelijk aan. Wat er in de GFT bak mag
  321. Centrale gft containers
  322. 1)beter communiceren: m.b.t. buxus is gezegd dat dit in plastic in de ondergrondse container kon, dat geeft veel ruis in de data, zeker dit jaar. En eerder alternatieven (ophalen) bedenken en communiceren. 2) in welke periode treedt dit op? in die periode vaker GFT containers legen.
  323. meer controle van boa’s niet herkenbaar ook voor honden gebruikers die de poep niet opruimen en bij ongewenst gebruik flinke boete opleggen. En mensen op hun maatschappelijke verantwoording wijzen.
  324. vaker gft ophalen
  325. Door mensen die veel gebruik maken van de ondergrondse containers, extra te belasten. Ik weet mensen die nooit plastic en gft scheiden maar alles in de ondergronds container dumpen. M.a.w. ze gebruiken de gft - en plastic containers niet!
  326. Aanbieden bij de milieustraat makkelijker maken door ruimere openingstijden.
  327. voorlichten, nadenken over aanbod kleinere, goed schoon te maken gft containers
  328. Gratis af te halen composteerbare afvalzakjes.
  329. Meer aandacht
  330. Camera ophangen en hobby en zzp lozingen voorkomen
  331. zomers vaker ophalen, meer tuinafval en stank door warmte
  332. Meer kg. vrij storten voor gft
  333. containers vaker bij huizen komen legen
  334. in de zomer het vaker ophalen (gft).. i.v.m. de warmte.
  335. Geef iedere inwoner een klein gft bakje voor in de keuken, dan hoef je niet elke keer naar de container te lopen die meestal achterin de tuin verstopt staan
  336. U had nooit ondergrondse containers moeten plaatsen. Bij het ophalen van de kliko’s kon men het afval controleren en zo nodig beboeten. En ik vraag me af of u hard kan maken dat de ondergrondse containers goedkoper zijn.
  337. Vaker GFT op komen halen. GFT gratis maken en betalen voor rest afval. een keer per maand gratis afvoeren bij de milieustraat Een ondergrondse container voor GFT plaatsen.
  338. Een aparte ondergrondse container plaatsen voor het gft afval zodat men het keukenafval daar in kan doen. Het grote tuin gerelateerde spul kan dan in de huidige container
  339. Het gewicht voor de milieustraat verhogen of vrij maken
  340. Een makkelijk afsluitbaar gft bakje van de gemeente Dronten voor in huis! Pakkende tekst erop!
  341. 100kg vrij storten ophogen naar 300kg
  342. Van mei tot oktober wekelijks legen
  343. Van die jaarlijkse achterlijke verhoging afgaan m.b.t. tot afval
  344. Maak het afvoeren van afval naar de milieustraat gratis
  345. Bij de fabrikant minder plastic omdoen
  346. De informatie over welke verpakking ergens in mag regelmatig herhalen en aanvullen met voorbeeld verpakkingen
  347. Vaker ophalen, nu duurt het 2 weken. Dat is te lang voor voedselresten, gaat stinken, komt ongedierte op af. Daarnaast is de container na 1x grasmaaien al vol, dus wat te doen met de rest van het gft afval? In hoogseizoen wordt het gras 3 tot 4x per 2 weken gemaaid, dus reken maar uit.
  348. Maak ook hier een container voor en zamel met regelmaat snoeiafval los in.
  349. Leeg hem vaker zonder extra kosten Voor mensen die niet willen bv flatbewoners geef ze bv gratis gft zakjes klein. Beloningssysteem.
  350. Duidelijk aangegeven wat gft -afval is en in de warme periodes vaker legen. Denk dat veel inwoners in de zomer GFT in de restafval container doen om maden en ander ongedierte te voorkomen
  351. In de zomer de gft container elke week ledigen
  352. Betalen voor wat niet gerecycled kan worden
  353. In de periode 1 april t/m 15 oktober wekelijks gftIn de winter eens in de twee weken
  354. Ik ben na een periode intensief scheiden meer gewoon gaan weggooien omdat de absurde prijzen mij minder het gevoel hebben gegeven dat we het scheiden ‘samen’ doen. Nu kies ik vaker voor gemak. Maak de Drontenaar winnaar van het afval scheiden.
  355. Het enige wat helpt is voor veel mensen duidelijkheid wat is wat op gebied van afval en uitgelegd in diverse talen!!
  356. Mensen beter informeren.
  357. Geef subsidie voor een mesthoop(je)
  358. Voorlichting. Veel mensen beweren nog dat alles uiteindelijk op 1 hoop komt.
  359. vaker de gft container legen van april t/m september. In de winter misschien 1x in de 3 weken.
  360. Storten van tuinafval bijvoorbeeld takken en blad gratis maken bij de gemeente vaker ophalen nu niet alles er in door maden etc.
  361. Het gratis periodiek schoonmaken van de gft bak of aanleveren van een alternatief om te zorgen dat de overlast van gft-afval beperkt blijft.
  362. In de zomer vaker gft ophalen
  363. gft vaker legen in de snoei maanden. of depot maken waar snoeiafval uit de wijk verzameld wordt.
  364. Mensen willen geen extra kosten moeten betalen bij de milieu straat
  365. Ophouden met gescheiden inzamelen.
  366. Vaker inzamelen om warme perioden. Tuinafval kan hierdoor in de periode mee worden afgevoerd.Kosten van inbreng tuinafval verlagen c.q. vrij te storten gewicht verhogen. Kijk eens hoe Lelystad dat doet!
  367. Een gft container plaatsen
  368. Vaker gft afval ophalen
  369. Sneller ophalen, i.v.m. ontwikkeling van maden, vliegen, wespen etc.
  370. Een mogelijkheid creëren van controle.
  371. De bewoners er op aanspreken sommige vinden het wel goed en kijken niet zo nauw
  372. Vaker (gratis) ophalen
  373. Ga voor een maximale hoeveelheid kg per jaar per inwoner dat je gratis/voor 70% van de huidige heffing weg kan brengen naar de ondergrondse kan brengen. Alles wat daarboven komt is een extra heffing per kg
  374. Stickers plaatsen voor op de Gft-container om mensen bewust te maken van het soort afval wat er in mag
  375. vaker de gft bak legen . En adverteren dat gft niet in de ondergrondse moet
  376. de gft bak tijdig legen zodat stank voorkomen word
  377. De gft-zakjes zoals verkrijgbaar bij de Aldi, die zijn afbreekbaar, beter verspreiden.
  378. Verlaag je prijzen bij de milieustraat
  379. Vaker legen. De Gft-containers zijn te klein / worden niet vaak genoeg geleegd in verhouding met de huizen / tuinen van Dronten (Golfresidentie).
  380. 1x per week legen in de lente, zomer en herfst. Dan heb je in de zomer minder maden in de container en kun je beter het tuinafval afvoeren.
  381. verzamelpunt groenafval in de wijk, waar je een paar keer per jaar groenafval kan storten. Dit kan dan bijvoorbeeld opgehaald worden op het moment dat het gras in de wijk gemaaid wordt. Grasmaaier brengen, groenafval meenemen.
  382. Minder hoge afvalstofheffing, zodat mensen op die manier gemotiveerd worden meer te denken aan het scheiden van afval i.p.v. op de achterste benen gaan staan en juist niet gaan scheiden, maar alles bij elkaar gooien
  383. Motivatie van de bewoners
  384. Geef huizen met grotere tuinen de mogelijkheid om een extra GFT container te gebruiken of lever bigbags aan voor tuinafval die de gemeente later weer ophaalt.
  385. In de zomermaanden vaker gft ophalen, maar niet tegen extra kosten. Groene tuinen hebben een maatschappelijke functie voor bio diversiteit en water afvoer. In het voorjaar en zomermaanden heb je hier meer gft afval van.
  386. composteren
  387. Meer beschikbare kilo’s per jaar bij de stort, zonder bijbetalen
  388. Iedere week ophalen in de zomer!
  389. Gft vaker ophalen op dagen dat mensen veel in de tuin bezig zijn of op meerdere plekken grote containers neerzetten waar het tuinafval in kan. Zodra je in de tuin gaat snoeien, is de gft bak gewoon veel te klein...
  390. vaker legen vooral zomers gaat het stinken.kleinere containers die makkelijker schoon te houden zijn
  391. Wat is de reden dat er gft tussen het restafval zit? Die vraag zou door degenen die gft bij het restafval doen moeten beantwoorden. Pas dan kun je bepalen of en zo ja wat eraan gedaan kan worden. Wellicht een idee voor een gemeente brede evaluatie?
  392. Alles in restafval en scheiden aan het eind van het proces.
  393. Vaker gft ophalen en minder vaak pmd
  394. Kleinere gft containers. Een aantal bewoners gebruikt de GFT container niet.
  395. Grotere bakken voor gft aan bewoners leveren die behoefte eraan hebben
  396. Het storttarief omlaag
  397. Indien het seizoensgebonden is, dan vaker het legen van de container aanbieden.
  398. Vermoedelijk door het wekelijks op te halen want het stinkt snel.
  399. Vaker de GFT bak legen! Zonder hiervoor extra kosten te rekenen. Of een extra, kleinere ondergrondse GFT container.
  400. Is lastig. Mensen zijn lui en gewoonten zijn moeilijk te doorbreken. Zeer vervelende combinatie. Restafval (prullenbak) wordt simpelweg vaak genoeg geleegd zodat het verzamelen van GFT binnenshuis geen vervelende geuren veroorzaakt. Een aparte prullenbak hiervoor is waarschijnlijk geen oplossing omdat het fruit / eten hierin te lang blijft liggen. Elke keer naar de tuin / container lopen voor een klokhuisje wordt het ook niet vrees ik. Aantrekkelijk maken om kleine prullenbakjes voor GFT te gebruiken / kopen? Controles / Boetes?
  401. Vaker legen, zeker in de zomermaanden i.v.m. stank
  402. Gewoon machinaal scheiden. Machines kunnen het beter als mensen
  403. Ondergrondse gft bak maken waar men de kleine biologisch afbreekbare zakjes in weg kan gooien. Zo stink de gft bak niet naar etensresten en heb je minder last van ongedierte Vaker legen bij warm weer Laat deze categorie ook vallen onder de ‘gratis stortingen’ op de werf. Of maakt hiervoor een doe-het-zelf loswal met alleen cameratoezicht, uitsluitend voor snoeiafval etc.
  404. I.p.v. 100 kg vrij brengen naar de milieustraat dit weer verhogen tot bijv. 500 kg.
  405. grofvuil gratis, net als Lelystad
  406. Vaker legen, zodat de container minder kan gaan stinken en minder zwaar wordt als min flink in de tuin bezig is.
  407. Wij gebruiken zelf bio-zakken (grote in de container, kleine in huis die weer in zijn geheel in de grote gaan), maar de bio-containerzakken gaan over het algemeen binnen de 2 weken kapot, waardoor de container alsnog smerig wordt en op den duur kan gaan ruiken.
  408. De containers vaker laten legen
  409. Biologisch afbreekbare verpakking om bak/braad vet en vloeistof (bijv. soepresten) welke wel in GFT kunnen. Zonder dat t ongedierte (mieren, ratten, etc.) aantrekt en stank veroorzaakt bij warm weer.
  410. Zie eerdere opmerkingen over kosten-baten en frequenter ophalen in de piekperiodes. Wanneer GFT vaak genoeg wordt opgehaald, zal er minder in de ondergrondse containers terechtkomen.
  411. Boete bij wel doen en Steekproefchecks bij ondergrondse containers. of duidelijke stickers dat geen gft is toegestaan
  412. Wegen en betalen per kg?
  413. Vaker legen in de zomer. Composthopen starten op plekken waar bewoners gft kunnen dumpen (zoals grasvelden etc.Hiervan kunnen inwoners ook zelf de compost van pakken). Alles als restafval innemen en achteraf sorteren
  414. Ook huishoudens met een kleinere gezinsomvang dan 6 personen, maar wel in het bezit van een groter perceel/tuin, een tweede gft bak ter beschikking stellen. Overigens heb ik zelf een hakselaar gekocht om al meer snoeiafval in de container kwijt te kunnen.
  415. Misschien door een afvalbak aan te bieden waar duidelijk opstaat wat erin mag(voorkant, binnenkant deksel) 3 in 1 bak
  416. Bewoners benaderen, desnoods de wijken waar dit voorkomt via brochure
  417. misschien in de zomer vaker legen vanwege stankoverlast? of andere oplossingen tegen stank
  418. Milieustraat tijden verruimen. Deze is dicht om 15:30 en dan werken normale mensen nog gewoon. In het weekend zijn de tijden dan ook weer erg beperkt!
  419. Composterende zakken aanbieden. Om stank in de zomermaanden te voorkomen. Of beter promoten dat doorzichtige zaken ook gebruikt mogen worden.
  420. gratis naar de milieustraat brengen. en de kilo’s weer naar de 300 of 500 kg. en een normale vuilniszak die vol is past amper in de bak van de ondergrondse
  421. Duidelijke aanwijzingen bij de container.
  422. Deze ook ondergronds maken naast de al bestaande containers.
  423. Betaal ervoor. Ik zie niet in waarom ik moeite zou moeten doen zonder tegenprestatie. Is echt gedoe, stinkende container. Als je eens veel hebt (na snoeien bijvoorbeeld) is de bak gelijk vol.
  424. ga je ook nooit op lossen mensen blijven dat doen.
  425. deel kleine bakjes uit, geschikt voor op het aanrecht of kleine 5 liter compostzakje uitdelen net als je zakken voor het plastic kan ophalen
  426. Zowel gft als pmd wekelijks laten legen, waardoor je geen ophoping thuis hebt en de verleiding groot word het dan maar bij de restafvalbak te doen. Restafval i.p.v. ondergronds, als losse container bijvoegen, deze maandelijks legen, net als papierbak.
  427. Vaker ophalen containers .
  428. Maak het storten er van gratis op de milieustraat. Of laat Bigbags bezorgen en die ophalen tegen een zeer gering bedrag.
  429. Het probleem met gft afval is dat, óók als de container schoon is er binnen een mum van tijd maden in de container zitten. Daarom gooi ik ‘nat’ afval in de ondergrondse container Vaker GFT ophalen! Vooral in de zomer! Gebeurt dit structureel of vooral in het ‘snoei seizoen’? Je zou dan voor die periode kunnen denken aan tijdelijke extra voorzieningen waar groenafval in de wijk verzameld kan worden.
  430. Duidelijke uitleg geven dat GFT afval in een plasticzak in de GFT container mag .
  431. Vaker legen!
  432. Snoeiafval verzamelen in de wijk in een compostbak
  433. OFW sneller en beter laten reageren op meldingen
  434. Een extra ondergrondse container voor GFT. Wel regelmatig legen.
  435. Vaker legen
  436. Vaker de andere containers legen
  437. Maak het mogelijk om het gratis (ja, ook ná die 100kg!!!!!) weg te brengen bij de milieustraat.
  438. Haal het restafval gewoon weer bij de mensen op. Dan zijn ze ook eerder bereid GFT te scheiden. Verschillende gemeentes stoppen met het scheiden van afval.
  439. Elke week gft ophalen